Els monitors de l'Escola d'estiu reben un taller sobre oci i consum de drogues

Els monitors de l'Escola d'estiu reben un taller sobre oci i consum de drogues

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant els dies 28 i 29 de juny, els monitors de l'Escola d'estiu realitzen un taller sobre prevenció de drogodependències com a part de la seua formació prèvia per a treballar amb més de tres-cents xiquets i adolescents durant el mes de juliol.

Vint monitors, sis voluntaris i dos coordinadores treballaran a partir del 2 de juliol en l'Escola d'estiu amb més de tres-cents alumnes. Per a poder assumir amb garanties el repte, durant l'última setmana de juny estan treballant en l'elaboració de materials didàctics, la programació d'actes i l'organització dels distints tallers.

Dins d'esta variada formació que estan rebent els monitors, destaca el taller de capacitació per a mediadors socials titulat Adolescència, oci i consum de drogues, impartit per la Diputació Provincial a través de la FEPAD (Fundació per a l'Estudi, Prevenció i Assistència a les Drogodependències).


''L'objectiu d'estos tallers d'educació per a la salut és treballar la prevenció del consum de drogues des de les pròpies zones d'oci'', assenyala Julia Aguilar, coordinadora de FEPAD. ''En estos moments preocupa la botellassa i temes semblants, però no per un motiu de salut pública, sinó perquè crea molestes ciutadanes, i hem de canviar eixa mentalitat i enfrontar-nos al problema des d'una òptica sanitària''.

Aclarir conceptes, corregir enfocaments, definir problemes i arribar al nombre més gran possible de mediadors socials és una tasca que la Regidoria de Joventut treballa des de fa sis anys, quan van començar a impartir-se els distints cursos de la FEPAD.

Un treball a llarg termini que per a José Luis Gómez, tècnic de Joventut, té un objectiu clar: ''en estos anys hem organitzat cursos per a pares, professors, alumnes, famílies i, ara, monitors de l'Escola d'estiu. El nostre projecte és fomentar l'educació per a la salut en tots els àmbits i preparar un futur Pla Municipal de Drogues''.

De moment, el Pla Municipal haurà d'esperar, perquè les unitats de prevenció comunitària només són subvencionades per als municipis de més de 20.000 habitants i a Puçol li'n falten encara 3.000. Però una educació per a la salut, fonamentalment per a jóvens, en temes com alimentació, sexualitat i drogodependències és una cosa que ja s'està duent a terme.

I tallers com el que s'impartix als monitors de l'Escola d'estiu són cada vegada més necessaris, sobretot si tenim en compte les últimes enquestes sobre consum d'algun tipus de drogues realitzades als alumnes de l'Institut d'Ensenyança de Secundària a finals d'este curs: el 99% de l'alumnat va reconéixer haver consumit en alguna ocasió alcohol, tabac o un altre tipus de substàncies drogodependents.

05 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres