Finalitza el curs de maquinària d'excavació amb el 80% dels alumnes contractats

Finalitza el curs de maquinària d'excavació amb el 80% dels alumnes contractats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze homes i tres dones han seguit i finalitzat satisfactòriament El Curs d'Operador de Maquinària d'Excavació, una acció formativa que s'ha dut a terme gràcies al conveni de col·laboració subscrit el passat 18 d'abril entre el Consorci del Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació Pactem Nord i AVEMCOP (Associació Valenciana d'Empresaris, Maquinària, Construcció i Obres públiques).

A través d'este acord, les empreses col·laboradores d'AVEMCOP adquirien el compromís de contractar, almenys, el 50% dels alumnes una vegada finalitzada la formació. D'altra banda, el Consorci Pactem Nord es comprometia al desenvolupament del programa de formació en empresa, associat al projecte europeu Àgora Nord.

Este curs, la duració del qual ha sigut de 270 hores, és una de les últimes accions que l'entitat desenvoluparà en el marc del projecte Àgora, que durant estos mesos arriba a la seua recta final. En este sentit, cal destacar que el Consorci, integrat per diferents ajuntaments de la comarca de l'Horta Nord, els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials ASIVALCO (Associació Empresarial Fuente del Jarro) i AEFE (Associació d'Empreses per a la Formació i l'Ocupació), presenta durant estos mesos els resultats més significatius aconseguits en este projecte, cofinançat per les entitats de l'Agrupació de Desenvolupament PACTEM NORD i el Fons Social Europeu. 

I no hi ha dubte que els resultats han sigut encoratjadors des que es posara en marxa l'any 2005, ja que des de llavors fins a la data han sigut derivades 1.330 persones, s'han atés 897 persones, 517 d'elles han aconseguit inserir-se en el mercat laboral i s'han invertit més de 1.500 hores en formació. A més de tot això, cal destacar el treball d'acompanyament permanent dels tècnics del projecte, els quals han satisfet les necessitats de les empreses de la comarca i les de les persones amb més dificultats d'inserció laboral.

A estes xifres s'han de sumar les contractacions a què es va comprometre AVEMCOP, que encara que eren del 50% de l'alumnat segons conveni, la realitat és que, finalment, poden arribar fins al 80%.

A més, s'ha de destacar la política d'igualtat entorn de la inserció laboral seguida en este curs (una de les principals característiques del projecte Àgora) ja que tres de les persones que hi han participat han sigut dones, la qual cosa és molt significatiu tenint en compte que el treball per al que s'han format és un dels catalogats tradicionalment com a masculins i en el qual estes es troben subrepresentades.

En un altre orde de coses, també cal fer insistència en la qualitat de l'acció formativa impartida, no sols per ser molt especialitzada -el que ha augmentat les possibilitats d'inserció laboral-, sinó també per la qualificació del professorat, pel  component eminentment pràctic del curs, així com per  la maquinària i instal·lacions utilitzades. En este sentit, cal agrair la labor realitzada a les empreses Hnos. Andujar y Navarro, en la pedrera de les quals (a Paterna) s'ha dut a terme la pràctica totalita

07 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres