'Encierro' de Sant Joan: un estret recorregut sense incidents

'Encierro' de Sant Joan: un estret recorregut sense incidents

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com cada any, l'expert taurí Salvador Almenara Marsaga ens oferix una àmplia crònica del que va ser el primer dia de bous al carrer a Puçol: Sant Joan. A causa de la seua extensió, l'hem dividit en tres parts. Este primer article se centra en la tancada matinal.


El carrer Dels Horts va ser la tria per a l'inici del primer dels actes programats dins del primer dia de bou que, com és habitual, se celebra a Puçol la vespra del seu sant patró, Sant Joan Baptista.

Els bous que van córrer pertanyien a la ramaderia castellonenca de Juan Faet. Van realitzar este estret recorregut sense a penes incidents, cosa que va propiciar una carrera neta fins al final, en els denominats rogles del barri.

A continuació, i de manera ja individual, es van soltar dos bous, ben presentats, del mateix ramader.

El primer d'ells, de nom Javalino, va propinar un espectacular volantí, tot just eixir del caixó, a un conegut aficionat local, encara que afortunadament sense greus conseqüències.

Després de ser tancat este bou i com a colofó a esta matinal taurina, es va desencaixonar a Tabernero, que era el nom del segon bou. Si el primer es va soltar en la plaça Pius XII, al costat de l'ajuntament, a este li va correspondre la part baixa del carrer Barreres.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

 

13 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres