El 15 de juliol, l'autobús de la campanya contra el càncer de pell arriba a la platja de Puçol

El 15 de juliol, l'autobús de la campanya contra el càncer de pell arriba a la platja de Puçol

 

 

 

 

 

 

 

 

Davall el lema No exposes la teua pell al càncer, la Junta Associada Provincial de València de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) presenta la Campanya de Protecció Solar i Prevenció del Càncer de Pell. L'objectiu és informar dels riscos del sol i conscienciar la població sobre  els hàbits i conductes que han d'adoptar davant de  l'exposició al sol per a millorar la salut de la pell.La campanya es desenvolupa al llarg de 16 intervencions en la província de València, començant l'1 de juliol en la Dàrsena de l'America's Cup entre les 11.00 i les 17.00 hores, en la primera trobada amb la població banyista. Entre les platges previstes estan: La Pobla de Farnals, Miramar, El Puig, Canet en Berenguer, Port de Sagunt, Oliva, Alboraya i Puçol, on l'activitat es realitzarà el diumenge 15 de juliol al matí. A més, la junta provincial també treballarà en els pobles de l'interior, com Burjassot, Vila-nova de Castelló, Llutxent, l'Olleria, L'Eliana i Caudete de las Fuentes.

En cada intervenció, s'instal·larà una Unitat Mòbil on, després de ser informat pels promotors de Salut, voluntaris formats per personal mèdic i psicològic, cada visitant podrà ser revisat per un dermatòleg.

La present campanya posa de manifest la relació entre el càncer i els hàbits de conducta, la importància de la prevenció i la conscienciació de portar una vida saludable. És per això que la distribució de fullets per mediació dels distints promotors de salut és fonamental. En esta campanya s'entregaran més de 10.000 fullets relatius als riscos del sol, al Codi Europeu Contra el Càncer i consells d'alimentació. Igualment s'entregaren més de 18.000 fotoprotectores que han sigut donades per diferents laboratoris farmacèutics.


El càncer de pell en dades

La incidència del melanoma maligne ha multiplicat per quinze en els últims cinquanta anys i seguirà incrementant-se per falta de conscienciació de la població general. Cada any es diagnostiquen 36.000 casos nous de melanoma en la Unió Europea i provoca 12.000 defuncions.

A Espanya la incidència estimada de melanoma és superior a 2.000 casos nous cada any. La mortalitat per este càncer l'any 2001 va ser de 742 defuncions (391 barons i 351 dones). El 20% d'estes defuncions van ocórrer abans dels 50 anys i un 42% abans dels 65 anys. S'estima que un de cada 100 xiquets podria desenvolupar un melanoma maligne en l'edat adulta. El 30% apareixen en persones de menys de 40 anys.

A més de factors genètics i hereditaris en l'etiologia del melanoma, el factor de risc més important és l'exposició solar inadequada (dosis intenses i intermitents), sobretot si durant la infància i l'adolescència s'han patit cremades en la pell per radiacions ultravioletes.

Una exposició al sol amb la intensitat i temps adequats i utilitzant les mesures de protecció convenients, normalment sol tindre efectes ben

12 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres