El 'xupinàs' posa en marxa la Setmana Taurina més llarga de la història

El 'xupinàs' posa en marxa la Setmana Taurina més llarga de la història

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com ja és tradicional, la cinquena edició de la Setmana Taurina es va obrir amb les penyes reunides entorn del balcó de l'ajuntament des d'on, després dels discursos d'autoritats i directiva, es va llançar el ''xupinàs'' que obria huit intensos dies de vaquetes, concursos, bous embolats, bon ambient i, sobretot, molta participació.Amb un sol que calfava el seu, el diumenge 24 de juny, a les huit de la vesprada, es van reunir entorn de quatre-cents penyistes per a donar la benvinguda a la cinquena edició de la Setmana Taurina.

Des del balcó de l'ajuntament els va dirigir la paraula el president, José Comes, que enguany va tindre una participació més passiva durant els actes, ja que les crosses no li permetien embolar els bous com ell haguera volgut. Això sí, la lesió no ha canviat la seua habitual loquacitat i amb el micròfon en mà es va limitar a desitjar ''que ho passeu el millor possible'' a tots els assistents.


Una poc més extens va ser l'alcalde, Mariano Sanchis, qui va desitjar que esta conquena setmana siga ''la més gran que s'ha celebrat a Puçol'', alhora que va recordar a tots els presents que eixe èxit ''només serà possible gràcies a tots vosaltres''.

Després de disparar la fogonada i un castell de focs artificials que donava per inaugurada la setmana, Vicente Soriano va donar la benvinguda a totes les penyes participants en l'organització d'esta setmana: Burladero, Valents, I avant i au, Bous i vaques i gallines en sabates, L'afició, La peña lo sabe, Fuente el lápiz, Banda de bandidos, Ja estem ací, Foc al poble, L'estiró, L'esquellot, Penya Bouera, Barrera, Semse nom, Las gachas, Les primeres, El caldero, Arros en llebre, Sin rodeo, Com va aixó, Va de bo, Vaig io ahí, Soparot, A ultim hora i Qué farem.

L'acte va continuar amb un desfilada de penyes des de la plaça Joan de Ribera fins a l'antic camp de futbol, lloc triat enguany per a la ubicació de la plaça de bous portàtil on es va desenvolupar tota la programació taurina.

Com a epíleg, la jornada del diumenge va comptar amb la participació directa dels més xicotets, que van poder disfrutar d'un colossal parc infantil, i dels més grans... que van disfrutar d'una no menys colossal truita gegant.

 

17 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres