Vint equips i tres-cents jugadors en el torneig de futbol solidari amb el Sàhara

Vint equips i tres-cents jugadors en el torneig de futbol solidari amb el Sàhara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vint equips, més de tres-cents jugadors i tres àrbitres formen el cartell del primer Torneig de Futbol 7 solidari amb el poble sahrauí, organitzat per l'ONG local ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món) en col·laboració amb la Unió Esportiva Puçol i l'ajuntament de la localitat.Encara que està oberta a tot tipus de projectes solidaris, la major part d'activitats que ASOM organitza des de la seua creació, en la dècada dels noranta, se centra les Caravanes per la pau i les Vacacions en pau del poble sahrauí.

Precisament un dels jóvens sahrauís participants en el programa de vacacions, Babá, va vindre durant tres estius seguits a una família d'acolliment a Puçol i, al final, es va quedar a viure en la població. D'això fa dotze anys i hui Babá col·labora activament amb ASOM en distintes activitats dirigides a sensibilitzar sobre la situació del seu poble. L'últim exemple d'esta labor ha sigut organitzar el primer Torneig de Futbol 7 solidari amb el poble sahrauí.


''Volíem que la gent col·laborara, que no s'oblide la situació actual del Sàhara i com jo he jugat al futbol se'm va ocórrer que podíem organitzar un torneig... i està sent tot un èxit'', explica el jove sahrauí.

Noves fórmules de promocionar la situació i, al mateix temps, recaptar ajudes per al Sàhara que ja havien experimentat en el mes de maig, amb el concert de rock solidari de huit hores realitzat en col·laboració amb l'associació de músics l'Ampli. El seu èxit va animar a buscar noves fórmules.

Per a esta nova proposta el principal col·laborador ha sigut la UE Puçol, que ha cedit les instal·lacions del camp municipal José Claramunt, on es desenvoluparà el torneig del 2 al 13 de juliol, amb la participació de vint equips i tres-cents jugadors, la major part vinculats a distints equips de futbol o futbol-sala (Provival Veterans Puçol, Atlètic Caminàs, Esports Basauri), encara que també s'han sumat a la festa col·lectius de veïns que continuen pensant que el qua importa és participar (Sàhara Lliure, Garrafone Park, Holiday o Daifruits Group).

Un d'estos col·lectius és l'equip l'Ajuntament de tots, format per regidors de l'equip de govern, de l'oposició, policies, funcionaris de l'ajuntament, tècnics de la Casa de Cultura i de l'Emissora Municipal de Televisió, a més d'algun reforç de la Guàrdia Civil... En fi, un perfecte exemple d'equip ''veterà'' (molt veterà en alguns casos) format per a participar i, si és possible, aguantar els partits complets sense lesionar-se... això de guanyar alguna trobada no està clar

09 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres