Trotafons neta el fons marí de Canet... i ja pensa a Puçol

Trotafons neta el fons marí de Canet... i ja pensa a Puçol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per primera vegada en la seua història, Canet d'en Berenguer va organitzar una jornada de neteja dels seus fons marins, en la qual van participar 71 bussejadors de la província. Seguint la seua política de defensa del mar i de neteja de les platges de la nostra costa, el club de submarinisme Trotafons va participar amb dotze submarinistes.L'America's Cup ha suposat molts avantatges per a València i la seua costa, encara que també hi ha els que demanen prudència. ''Cada vegada hi ha més barques i molts usuaris no són conscients que no es poden tirar els desperdicis al mar, per això són imprescindibles estes jornades de neteja i conscienciació dels veïns''. Ximo Huerta, president de Trotafons, té molt clar que el mar necessita l'ajuda de tots per a mantindre's net, hem d'aprendre a tractar-lo, a cuidar-lo. En definitiva, com ell mateix sintetitza: ''fa falta més educació''.

Algunes poblacions costaneres ja són conscients d'este problema, per això organitzen periòdicament jornades de neteja dels fons marins, en les que participen submarinistes de distints clubs. Orpesa i Xàbia en són un bon exemple.

Ara, en el mes de juny, s'ha unit Canet d'en Berenguer. Per a aconseguir la presència de 71 submarinistes disposats a netejar els fons a dos milles de la costa i a uns quinze metres de profunditat només ha hagut de fer-los una doble oferta: una botella d'aire comprimit per a cada un i, per descomptat, el menjar va a càrrec de l'organització.


El resultat? Mig contenidor ple de fem, el que demostra que la zona està, en la mesura que siga possible, prou neta. No obstant, l'important no és la quantitat, sinó la labor de conscienciació que es realitza a través del treball de neteja d'estos submarinistes.

''I no és una cosa fàcil d'organitzar'', continua Ximo. ''Creu Roja del Mar va muntar un hospital de campanya, per si de cas; i fan falta molts permisos i un gran control per a ficar a més de setanta persones bussejant al mateix temps en una zona molt limitada. Afortunadament, tot va eixir a la perfecció''.

Puçol ja està en la llista

El club de submarinisme Trotafons participa assíduament en este tipus de trobades,  pel que és normal que tinguen la intenció d'organitzar una jornada de conscienciació semblant en una platja com la de Puçol, que disposa de més de do

18 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres