Onze discapacitats 's'escapen' de casa durant un cap de setmana

Onze discapacitats 's'escapen' de casa durant un cap de setmana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADIS (Associació de Discapacitats de Puçol) va organitzar el 30 de juny i 1 de juliol una jornada de convivència en el Poliesportiu Municipal, on van participar onze xics i jóvens beneficiaris de l'entitat, al costat de cinc monitors i tres voluntaris. Per a molts d'ells, era la primera vegada que ''s'escapaven'' un cap de setmana de casa... i dels seus pares.Eixir de casa, disfrutar junts, solidaritzar-se entre ells, donar descans als seus pares, fer relaxació i esport, potenciar la seua independència i sentir-se més integrats en la població són els grans objectius que s'havia plantejat ADIS per a esta primera jornada de convivència entre xics i jóvens beneficiaris de l'associació.

Una tasca encara més complexa si tenim en compte que, sempre que era possible, els discapacitats més adults s'encarregaven d'atendre als més xicotets i a aquells amb una mobilitat reduïda: dos dels participants anaven en cadira de rodes i un altre era autista.


Després d'instal·lar-se el dissabte al matí en el poliesportiu, van fer algunes activitats junts, van dinar i els peques van fer una sesta, mentre els majors jugaven un partit de basquetbol.

A la vesprada, sessió de piscina, on tots van disfrutar molt, com recorda Mª José Mateo, la presidenta d'ADIS: ''va ser una sorpresa descobrir que molts ja sabien nadar, encara que tots van compartir el xapoteig, les rialles i la diversió''.

Després del sopar, la imprescindible festa nocturna, encara que sempre dins d'un orde. Al mateix temps, els seus pares podien disfrutar d'un sopar i inclús una sessió de cine que molts d'ells no havien pogut realitzar en molts, molts anys, amb la certesa que els seus fills estaven ben atesos.

Balanç molt positiu

Després, el diumenge, sessió de taichí i ioga en la piscina, els pares van arreplegar als seus fills i junts van disfrutar d'una paella en l'Espai Social La Barraca, en companyia de monitors i directius d'ADIS.

La tertúlia va servir per a fer una valoració de l'experiència que la presidenta resumix amb la seua habitual senzillesa: ''no feia falta que explicaran massa, molts pares percebien la felicitat en la cara dels seus fills i això ja ho deia tot''.

Va ser tan positiva l'experiència que no sols és una fita en la vida d'estos jóvens discapacitats, sinó que promet convertir-se en una de les activitats fixes del calendari anual d'ADIS... ''encara que alguns pares ens van animar que l'any que ve en comptes d'un cap de setmana organitzem una setmana sencera'', conclou Mª José.

09 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres