El GEP La Costera i Agró catalogaran el patrimoni natural i cultural de l'horta de Puçol

El GEP La Costera i Agró catalogaran el patrimoni natural i cultural de l'horta de Puçol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després de catalogar el patrimoni mediambiental i cultural de l'horta del Puig, Acció Ecologista Agró, conjuntament amb el Grup Ecologista La Costera, realitzarà un inventari del patrimoni mediambiental i cultural de l'horta de Puçol per a protegir i conservar les seues séquies, els seus ullals i les seues fonts.

Durant la segona setmana de juliol, Acció Ecologista-Agró, amb la col·laboració del Grup Ecologista La Costera, celebrarà a Puçol la segona sessió del projecte Estudi i conservació del patrimoni natural i cultural vinculat a la xarxa històrica de séquies, ullals i fonts de l'Horta Nord. Este programa de voluntariat, que compta amb el suport de la CAM i del Museu Valencià d'Etnologia, té com a objectiu ''identificar elements amb especial valor cultural i ambiental vinculats a usos tradicionals de l'aigua i elaborar propostes per a la seua conservació''.


Este treball organitzat pels ecologistes consta de dues activitats per poble, una teòrica i una pràctica. La sessió teòrica a Puçol, titulada Configuració geogràfica i històrica de l'Horta, es celebrarà el dimarts 10 de juliol a l'Espai Social La Barraca de Puçol i tindrà com a ponents a Joan Mateu, catedràtic de Geografia de la Universitat de València, i Enric Guinot, professor d'Història Medieval de la Universitat de València. La sessió pràctica, en la qual es catalogarà el patrimoni natural i cultural de l'horta del nostre municipi (molins, séquies, aljubs, fonts...), serà el dissabte 14 de juliol.

Puçol és el segon poble de l'Horta Nord on es realitza este projecte d'inventari patrimonial de l'horta. El municipi on es va inaugurar el projecte va ser El Puig, on, a més de l'inventari patrimonial de l'horta, Vicent Álvarez, vocal del Consell Valencià de Cultura, i Jorge Cruz, subdirector del Museu Valencià d'Etnologia, realitzaren una conferència sobre paisatge i bens culturals de l'Horta. Al mes de setembre els ecologistes catalogaran també el patrimoni natural i cultural de l'horta de La Pobla de Farnals i de Massamagrell.

Amb esta iniciativa ecologista es pretén ''aturar la destrucció de la cultura vinculada a l'ús de l'aigua, de les seus infraestructures i dels espais naturals vinculats a este sistema que són substituïts en suport d'activitats d'oci, com per exemple el golf, o urbanístiques''.

Tots aquells que vulguen participar en este projecte de voluntariat comarcal poden inscriure's al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o al telèfon 96 391 78 64.

Informa: Miguel Crespo

 

10 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres