Quinta Setmana taurina (2): del 28 al 30 de juny

Quinta Setmana taurina (2): del 28 al 30 de juny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvador Almenara Marsaga continua amb l'exhaustiu repàs a tots els actes de la quinta edició de la Setmana taurina de Puçol, celebrada del 24 de juny a l'1 de juliol. Per la seua llarga extensió, hem dividit l'estudi en tres parts. En la segona part arreplega els actes celebrats del 28 al 30 de juny.Dijous 28 de juny

Fernando Machancoses, de Cheste, és sense cap dubte una de les ramaderies amb més solera de la cabanya brava de la Comunitat Valenciana, per antiguitat i trajectòria des de la seua fundació, per la qual cosa la seua participació durant la vesprada del 28 de juny s'esperava amb interés.

Seguint la tònica general de tot ho vist fins al moment durant la quinta Setmana taurina, tampoc esta prestigiosa ramaderia va aconseguir el nivell d'altres vegades, destacant un poc sobre les altres les vaques Tranquila i Florida, així com el jònec de nom Ventolera.

La nit taurina va començar amb l'embolada d'un bou de Fernando Machancoses, per a seguir posteriorment amb la solta de dos vaques, un jònec i l'embolada d'un bou, tots ells propietat de la ramaderia dels Germans Orero Lecris, de Barraques (Castelló).

Segons s'assenyalava en el cartell anunciador, estava previst que actuara a continuació el ramader Vicente Peris, del Puig, amb el mateix nombre de caps que els de Barraques, però no va poder fer-ho per un problema sanitari en la seua ramaderia, pel que va ser La Paloma, de Xaló (Alacant), la que va reemplaçar a la històrica ramaderia del Puig.

Divendres 29 de juliol

Vesprada entretinguda la que ens van oferir les caps de Juan Faet, el ramader d'Almenara, destacant entre totes les exhibides les vaques Cuartelera, Víbora, Llebre i Orgullosa, així com el bou Carasol, però sobretot el jònec de nom Explosivo amb el que van disfrutar d'allò més els nombrosos rodadors presents, per la seua bravura i noblesa.


Nivell alt l'aconseguit per les quadrilles d'actuants a la nit, en el Concurs nacional d'emboladors, per la rapidesa i celeritat amb què van actuar.

17 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres