Cine, bous i literatura a la fresca

Cine, bous i literatura a la fresca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Puçol ha organitzat una Setmana de cine taurí que, en esta edició, ha comptat amb una àmplia presència de públic en les sessions a l'aire lliure i l'edició d'un llibre commemoratiu: Bous al passeig. Dins de la programació mensual de Puçol, cultura de bou, el mes de maig de l'any 2006 es va organitzar la primera Setmana de cine taurí. Es va celebrar en el Sindicat Agrícola, a la vesprada i va comptar amb l'edició del llibre Vuelta al ruedo, per a presentar no sols les pel·lícules incloses en el cicle, sinó també una àmplia documentació sobre cine i bous, incloent una detallada cronologia sobre les pel·lícules taurines ''de ficció''.

L'únic però va estar en l'assistència de públic, minvada per coincidir amb les corregudes de Sant Isidre i perquè el model no s'ajustava exactament a les històriques setmanes de cine en la terrassa d'estiu que es realitzaven en els anys 50, 60 i 70 del segle passat.


''Però hem aprés dels errors i hem programat la setmana ajustant-la a les preferències dels veïns, manifestades sobretot a través del Consell Assessor Taurí'', va explicar el regidor Juan Enrique Claramunt en la presentació de la setmana. ''Així que enguany tenim cine a l'aire lliure, a la nit i en ple estiu,  esperem que siga un èxit''.

I l'èxit de públic esta vegada sí que ha arribat.

Més de seixanta persones es van donar cita la primera nit, en què es presentava el nou llibre editat per l'ajuntament en col·laboració amb la revista de cine Encadenados (www.encadenados.org), titulat Bous al passeig, i en el qual s'inclou àmplia informació sobre les pel·lícules programades, a més d'una documentada cronologia sobre el cine taurí en la seua vessant de ''no-ficció''.

Salvador Almenara Marsaga, cronista taurí i membre del Consell Assessor Taurí, va ser l'encarregat de presentar la primera pel·lícula: Sangre y arena, dirigida en 1941 per Rouben Mamoulian i interpretada per Tyrone Power i Rita Hayworth.

''Segons totes les fonts consultades, és la millor versió que s'ha fet de la novel·la de Blasco Ibáñez, així que estem d'enhorabona'', va començar exposant Marsaga. Després, va donar un repàs a les altres versions existents (des de la dirigida pel mateix Blasco Ibáñez a la interpretada per Sharon Stone, sense oblidar la protagonitzada per Rodolfo Valentino), destaca a més la impecable còpia restaurada digitalment que es projectava.

Va ser un bon inici de la setmana de cine que, a més, servia de pròleg a les primeres celebracions taurines de la temporada, amb el bou de Sant Joan i la

28 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres