La bandera del Sàhara, protagonista de la clausura del Torneig de Futbol Solidari

La bandera del Sàhara, protagonista de la clausura del Torneig de Futbol Solidari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sara León, presidenta d'ASOM, i Mariano Sanchis, alcalde de Puçol, van ser els encarregats d'entregar els premis i detalls a tots els equips participants en la primera edició del Torneig de Futbol Solidari amb el Sàhara, que ha reunit a vint equips i tres-cents jugadors durant dos setmanes en el camp municipal José Claramunt.

Encara que la primera fase va ser molt desigual, amb equips com Bokady o Falla Hostalets, que van arribar a encaixar dènou gols en un sol partit, a partir dels quarts de final el torneig va estar molt més igualat, fins al punt que les dos semifinals i la final van acabar decidint-se en sengles tandes de penals.

Finalment, es va imposar Garrafone Park a l'Atlètic Sàhara (estos dos, equips amb jugadors del primer equip de la UD Puçol en les seues files) y, sobre las 22'30 hores del divendres 13, huitanta persones es van donar cita en el bar del camp de futbol per a l'acte de clausura.


No va ser un acte semblant a tants altres, ja que durant el sopar es van projectar més de mil fotografies en una pantalla gegant instal·lada per a l'ocasió: eren fotografies que arreplegaven imatges de tots els equips, molts partits i alguns espectadors. Més d'una d'elles va arrancar rialles còmplices, aplaudiments i inclús camejos entre els assistents, el que va donar al sopar un to amistós i informal molt d'acord amb el caràcter solidari del torneig.

Un trofeu que ha sigut organitzat per ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món) com a fórmula per a recaptar fons i, sobretot, promoció per al poble sahrauí que viu en l'exili. Per això, l'encarregat de presentar l'acte va ser Babá: sahrauí de naixement, xiquet participant en les Vacacions en pau, veí de Puçol en l'actualitat i un dels organitzadors del torneig.

Més propens al treball en l'ombra que als llargs discursos, Babá va destacar ''la importància d'este torneig que ha permés a molts jóvens i no tan jóvens de Puçol saber que en el Sàhara hi ha un conflicte que ja dura trenta anys, que és un poble que viu de l'ajuda internacional en mitat del desert i que hem de fer alguna cosa entre tots''.

Després, va donar pas a un vídeo resum del torneig i va cridar la presidenta d'ASOM i a l'alcalde, que van ser els encarregats d'entregar un DVD de record als vint equips participants: en el DVD s'inclouen les més de mil fotografies realitzades pel Departament de Comunicació sobre el torneig. També el Delegat de la República Àrab Sahrauí Democràtica a la Comunitat Valenciana va estar en l'acte i va rebre les fotografies com a record.

Com a colofó, van rebre els seus trofeus els dos primers classificats i va haver-hi inclús detalls d'agraïment per a alguns col·laboradors que han ajudat a fer que esta primera edició siga un èxit.

<

08 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres