Torneig de Futbol Solidari: i el guanyador és... el poble sahrauí

Torneig de Futbol Solidari: i el guanyador és... el poble sahrauí

 

 

 

 

 

 

 

 

Després de passejar les banderes de Puçol i el Sàhara pel camp, en una mostra més de solidaritat, va fer falta arribar als penals per a conéixer el guanyador del primer Torneig de Futbol Solidari amb el Sàhara. Al final, es va imposar Garrafone Park a l'Atlètic Sàhara en allò esportiu, però el més important era el costat humà, i ací van guanyar tots: els 3.200 euros recaptats serviran per a potenciar projectes d'ajuda al poble sahrauí en l'exili.Mediada la dècada dels noranta, es va formar a Puçol una ONG l'objectiu inicial de la qual era col·laborar amb les Caravanes per la pau i les Vacacions en pau, dos projectes destinats a ajudar al poble sahrauí que viu en l'exili des de la tristament famosa Marxa Verda.

ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món) ha ampliat en estos anys els seus mires, organitzant esdeveniments de tota classe per a ajudar a pobles del tercer món o per a combatre situacions puntuals, com els tsunamis que van arrasar costes sud-americanes i asiàtiques.

En la seua recerca de noves fórmules, enguany ha posat en marxa dos: el Concert Solidari (amb huit hores de rock, a principis de maig) i el primer Torneig de Futbol Solidari, en el que han participat vint equips i tres-cents jugadors durant la primera quinzena de juliol.

Esportivitat primer que res

En l'aspecte esportiu, el bon ambient ha sigut la nota dominant, inclús quan les forces no estaven precisament igualades.


Dividits en quatre grups els dos primers classificats de les quals passaven a octaus, esta lligueta prèvia va donar resultats exagerats, arribant a rebre un 19-0 Bokady i un 19-3 la Falla Hostalets en algun dels seus enfrontaments. Però els uns i els altres van encaixar amb esportivitat el tempteig i van continuar disfrutant d'un torneig en què, més que mai, l'important era participar.

Una altra cosa va ser a partir de les semifinals, on es van enfrontar Atlètic Sàhara enfront de Sàhara Lliure i Garrafone Park contra Atleticomanía. Estos dos van acabar en empat i va caldre acudir als penals per a conéixer els finalistes.

També el temps reglamentari i la pròrroga de la final van acabar amb empat, per la qual cosa Atlètic Sàhara i Garrafone Park van haver de decidir el guanyador del torneig en la tanda de penals: després de cinc llançaments per cada costat, es va imposar Garrafone Park, que compta en les seues files amb diversos jugadors del primer equip de la Unió Esportiva Puçol.

06 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres