El 17 de juliol, Puçol rebia oficialment la seua primera Bandera Blava

El 17 de juliol, Puçol rebia oficialment la seua primera Bandera Blava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El dimarts 17 de juliol, en el Balneari Les Arenes, es va fer l'entrega oficial de banderes blaves a les platges, ports i centres educatius de la Comunitat Valenciana que han rebut el guardó enguany. Entre els assistents, la representació de l'Ajuntament de Puçol, perque la seua platja ha rebut este distintiu per primera vegada en la seua història.

Va ser el 31 de maig quan la Fundació Europea d'Educació Ambiental va fer pública la llista de les 107 banderes blaves concedides a la Comunitat Valenciana, un total de 95 van ser per a platges i la resta per a ports esportius i centres d'educació ambiental.

El divendres 6 de juliol arribaven les banderes als distints ajuntaments i eixe cap de setmana ja ondejaven en la major part de les platges valencianes, la segona comunitat amb més banderes, després de Galícia.


Però no va ser fins al dimarts 17 de juliol quan es va celebrar l'acte oficial d'entrega de banderes i diplomes acreditatius. La cerimònia va tindre lloc en el Balneari Les Arenes, sent presidida per Jorge Lamparero, Secretari General de la Conselleria de Medi Ambient.

Allí van estar representants de tots els municipis valencians que han obtingut la preada distinció enguany, entre ells quatre de Puçol: dos polítics, l'alcalde Mariano Sanchis i la regidora de Turisme, Merche Sanchis, al costat de dos dels tècnics encarregats de supervisar tot el programa de millora mediambiental i del protocol que exigix la ISO-14.001, la implantació del qual ha desembocat enguany en l'obtenció per primera vegada de la Bandera Blava: Ana López i Mª José Máñez.

''Esta bandera és el reconeixement a l'exigent treball que vam començar fa tres anys des de l'àrea d'Urbanisme, sempre orientat a la ISO-14.001 i a aconseguir els millors resultats en qualitat mediambiental'', explica Mariano Sanchis. ''Però també és el reconeixement al treball realitzat per anteriors corporacions, perquè portem molts anys treballant per tindre una platja en condicions''.

Un treball que va desembocar fa uns mesos en l'obtenció per segon any del segell Qualitur que concedix la Generalitat Valenciana i, ara, la Bandera Blava per primera vegada.

Tot això és fruit de l'esforç realitzat des de l'ajuntament per a dotar a Puçol d'una platja de la màxima qualitat, però, per a l'alcalde, la labor no ha de ser només institucional,  pel que ara és el torn que els veïns també col·laboren: ''és imprescindible la consciència ciutadana, l'atenció quotidià de les instal·lacions i els servicis, perquè tant la Bandera Blava com la Qualitur puguen ondejar en la nostra platja durant molts anys''.

 

24 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres