José Comes: 'el camp de futbol és un gran recinte per a la Setmana Taurina'

José Comes: 'el camp de futbol és un gran recinte per a la Setmana Taurina'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

José Comes és el president de la quinta edició de la Setmana Taurina de Puçol. L'ha viscut d'una forma especial perquè, encara que té la seua pròpia quadrilla d'emboladors, per primera vegada en la seua vida ha hagut de seguir els bous des de la barrera: un accident laboral li ha obligat a ser més exigent amb els seus col·laboradors, sobretot a l'hora d'ajudar-li a desplaçar-se, perquè les crosses no li permetien la llibertat de moviments que ell haguera volgut. En la següent entrevista fa un balanç d'una setmana que, al seu parer, ha sigut la més brillant de totes les celebrades fins al moment.

*****

-El primer president amb crosses de la història.

-Mala sort. Un accident en la cooperativa em va obligar a operar-me a penes quaranta-cinc dies abans de la setmana. Calia fer-ho, així que no em va quedar més remei que presidir els actes amb crosses. Encara sort que hi havia un gran equip al meu voltant i han aconseguit traure tot el treball avant. Aprofite per a agrair-los els seus esforços... sobretot com a taxistes, perquè han hagut d'emportar-me a totes parts amb cotxe.

-Va ser difícil arribar a president?

-La Setmana Taurina ha canviat cada any de president i este és qui elegix al seu equip. Enguany pràcticament va haver-hi acord perquè em tocara a mi i no es va presentar ningú més.

-Com s'ha format eixe gran equip al teu voltant?

-Vaig elegir personalment cinc membres de la junta directiva i entre tots hem elegit a altres sis components. En total, érem dotze penyers els que formàvem la junta i representàvem a nou penyes.

-Què és això de les penyes?

-La Setmana Taurina funciona gràcies a una agrupació de penyes taurines, que paguen les seues quotes per a poder organitzar els actes. Actualment som vint-i-sis penyes i cinc-cents huitanta socis. Entre tots hem aconseguit que la setmana siga una realitat.

-És difícil fer-se soci?

-En absolut. Cada un ha de vendre quaranta bitllets a l'any i el benefici és la seua quota anual. Però també pot pagar directament els trenta-sis euros anuals i oblidar-se de vendre loteria.


-I amb aqueixos diners se programa tota la setmana?

27 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres