Primer dia de bous en Ildefonso Fierro: millor la vesprada que la nit

Primer dia de bous en Ildefonso Fierro: millor la vesprada que la nit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El nostre comentarista taurí habitual, Salvador Almenara Marsaga, analitza la primera jornada taurina organitzada per la comissió d'Ildefonso Fierro, el dissabte 7 de juliol. Les fotografies són de Miquel Baena.

El 7 de juliol va tindre lloc el primer dels dos dies de bous programats en esta populosa barriada puçolenca.

Poc després de les sis de les sis de la vesprada botava a l'arena, precisament en el carrer Arenals, el bou número 7, amb el guarisme 3, de nom Ganchero i de la ramaderia extremenya dels Guateles, propietat del torero Miguel Báez Litri. D'esta mateixa ramaderia corresponien la resta de bous que van botar durant la jornada.

Molt bona l'actuació d'este primer bou de la vesprada, en la qual va protagonitzar bones arrancades, provocant en una d'elles un volteig aparatós a un conegut rodador local, produint-li una lesió en un braç.

Correcte de presentació, encara que es va notar la falta de quilos, sobretot en la part posterior de l'animal. Uns quilos que, curiosament, sí que tenia quan va ser adquirit en la seua finca d'origen.


Vanidoso era el nom del bou marcat amb el número 71 i guarisme 1. Bou tercerejat que es tapava un poc per lluir uns acceptables banyons. En la seua actuació no va oferir res digne de ser destacat.

El tercer bou de la vesprada era el més seriós i quallat dels tres. Va protagonitzar boniques i braves envestides en una actuació que va ser de menys a més. Garbito era el nom d'este bon bou, que lucía el número 7 en el seu costillar, acompanyat del guarisme 1, la qual cosa significava que tenia sis anys d'edat.

Quatre embolades nocturnes

Els ramaders propietaris dels esquellers encarregats de tancar els bous eren els Germans Benavent, propietaris també de les dos vaques en puntes que es van soltar, així com de les dos vaques que es van embolar: una a última hora de la vesprada, a la que li va tallar la corda el membre de la comissió Juan Carlos Sanchis; l'altra, la que obria la sessió nocturna de quatre embolades.

Tant les embolades d'estes dos vaques com la dels tres bous van anar a càrrec de la quadrilla de Paco López, els integrants de la qual són membres de la comissió d'Ildefonso Fierro.

El primer dels bous a ser embolat va ser Ganchero, a què li va tallar la corda Jairo Verdejo.

Vanidoso va ser el segon a ser embolat i Enrique Martínez l'encarregat de tallar-li corda.

27 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres