L'equip responsable de la platja accessible i les banderes Blava i Qualitur

L'equip responsable de la platja accessible i les banderes Blava i Qualitur

 

 

 

 

 

 

 

Polítics, tècnics d'urbanisme, medi ambient, neteja, contractació, turisme i responsables de la policia local formen l'Òrgan gestor de la platja, una entitat de què a penes se sent parlar, però la labor de la qual està a la vista: este estiu, Puçol compta amb les banderes Blava i Qualitur i, a més, s'han posat en marxa per primera vegada les mesures per a aconseguir una platja accessible.

Va ser l'Agència Valenciana de Turisme la que va motivar la creació d'algun tipus d'òrgan que gestionara les activitats de la platja. Era una més de les exigències dins del paquet de mesures per a poder implantar la ISO-14.001, o el que és el mateix, el més exigent sistema de gestió mediambiental.

L'any 2005, al mateix temps que s'inaugurava la nova platja, amb arena, espigons i un llarg passeig marítim, també s'implantava la ISO-14.001 i era certificada per l'empresa TÜV.

Va ser també l'any de l'entrada en funcionament de l'Òrgan gestor de la platja, presidit pel llavors regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Mariano Sanchis.


Precisament Mariano Sanchis, ara alcalde, va acudir a l'última reunió de l'òrgan, celebrada el 6 de juliol, amb dos objectius: felicitar a tots per la consecució de la bandera Blava i donar pas als nous representants polítics en l'entitat: Juan Enrique Claramunt (regidor de Medi Ambient) i Merche Sanchis (regidor de Turisme).

La reunió va servir també per a donar un repàs a les novetats d'este estiu i coordinar tots els servicis implicats en el bon funcionament de les activitats en la platja.

''Este estiu, una vegada concedides les banderes Blava i Qualitur, el nostre nou desafiament era aconseguir una platja accessible'', explica Juan Enrique Claramunt. ''I des de mitjans de juliol ja és una realitat, gràcies al material tècnic adaptat a minusvàlids que s'ha col·locat en la zona sud, prop de les piràmides''.

Aconseguir una platja accessible per a discapacitats és l'últim èxit d'este estiu, i se suma a la instal·lació de quioscos, la posta sanitària, el servici de socorrisme i la resta d'activitats que ja funcionaven en l'estiu de 2006.

És la demostració del bon funcionament d'este òrgan que aglutina a tots els tècnics vinculats amb les activitats de la platja, des d'urbanisme a medi ambient, passant pel servici de neteja i turisme, sense oblidar a contractació i la policia local.

Un òrgan que a l'estiu es reunix de forma mensual, però que després a la tardor i hivern, seguint la seua política de discreció, només es convoca de forma trimestral, ''o si sorgix alguna necessitat urgent que afecta al bon funcionament de la platja i exigix que tots els implicats prenguem de forma coordinada les mesures oportunes'', finalitza el regidor de Medi Ambient.

15 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres