Puçol, una platja de quatre para-sols

Puçol, una platja de quatre para-sols

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Directives europees, estatals i autonòmiques marquen els requisits que han de complir les platges per a obtindre la bandera Blava. Però esta és només la punta de l'iceberg, darrere hi ha un control exhaustiu de l'aigua i l'arena, que es realitza de forma setmanal a l'estiu. Els resultats d'eixos anàlisi assenyalen la qualitat d'una platja i es mesuren en para-sols. En els últims dos anys, Puçol ha obtingut sistemàticament la màxima qualificació: quatre para-sols.

El control de la qualitat de les aigües dels nostres mars és competència del Ministeri de Medi Ambient, qui adapta per a avaluar-les les actuals normatives de la Comunitat Europea. En la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Medi Ambient realitza un control molt més exigent que els marcats per les lleis europees i estatals.


''És un control que es realitza de forma bimensual a l'hivern, quinzenal al maig i setembre, i setmanal durant els mesos de juny, juliol i agost'', explica Mª Josep Máñez, una de les responsables de Medi Ambient en l'Ajuntament de Puçol.

El control setmanal es realitza en dos punts distints dins dels dos quilòmetres de platja de la població. Tots els divendres es reben els resultats per fax i són exposats al públic a través dels mitjans de comunicació disponibles: els panells informatius situats en la platja, l'Oficina de Turisme, l'Emissora Municipal de Televisió i la pàgina web municipal (www.puçol.nu).

''És un mesurament global de la qualitat de la platja'', assenyala Ana Soriano, tècnica de Medi Ambient. ''S'avalua tant la qualitat de l'aigua, com el seu aspecte, la neteja de l'arena i tot tipus de valors mediambientals''.

Si els hotels mesuren la qualitat dels seus servicis en estreles, les platges ho fan en parasols. Des que es va inaugurar la nova platja de Puçol, l'any 2005, els controls realitzats han donat com a valoració final cada any que la població té una platja de la màxima qualitat mediambiental: una platja de quatre para-sols.

És el premi al treball ben fet, coordinat amb discreció però amb eficàcia a través de l'Òrgan gestor de la platja, i que ha tingut els seus fruits més evidents de cara a l'usuari amb l'obtenció, a l'estiu de 2007, de les dos banderes que es poden obtindre a la Comunitat Valenciana. Les dos banderes que ondegen en les platges que poden presumir de la millor qualitat mediambiental i els millors servicis: la bandera Blava i la bandera Qualitur.

 

13 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres