Puçol ja té una platja accessible per a discapacitats

Puçol ja té una platja accessible per a discapacitats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crosses per a aigua i arena, dos cadires amfíbies, una cadira autopropulsable i mòduls per a dutxes, lavabos i vestidors adaptats a minusvàlids són algunes de les noves instal·lacions de la platja de Puçol. Totes elles amb un únic objectiu: aconseguir una platja accessible als discapacitats.

Va ser un dels objectius que es va plantejar en 2006 a l'hora de dissenyar el sistema de gestió mediambiental: aconseguir un punt de platja accessible per a l'estiu de 2007.

A principis de l'estiu van arribar els materials. Tècnics d'Urbanisme i de Medi Ambient, al costat de l'alcalde i el responsable de la Brigada d'obres i servicis van estudiar la ubicació idònia per als distints elements. Des de mitjans de juliol, este objectiu ja està complit: Puçol té una platja accessible.


''L'estiu passat va ser impossible plantejar-se crear una platja accessible perquè la pendent de l'arena era excessiva, per la qual cosa calia esperar que es realitzara una nova aportació d'arena i la pendent se suavitzara'', explica l'alcalde, Mariano Sanchis. ''Però no hem desistit en el nostre interés i este estiu, per fi, ja podem oferir als discapacitats tots els servicis necessaris perquè puguen disfrutar d'un bany de qualitat i amb absoluta seguretat''.

Més arena, aportada pel Ministeri de Medi Ambient, i també una subvenció concedida per la Conselleria de Benestar Social, han permés a l'Ajuntament de Puçol complir tots els objectius plantejats per a este estiu en la platja de la població: ja ondegen la Bandera Blava i la Bandera Qualitur, els dos màxims guardons a la qualitat que poden obtindre les platges valencianes, i ara compta amb un punt accessible per als minusvàlids, situat en la zona sud, al costat de les piràmides.

El material adaptat per a discapacitats consta de crosses per a aigua i arena, dos cadires amfíbies, una cadira de rodes autopropulsable i tres mòduls adaptats per a minusvàlids, que fan les funcions de dutxes, lavabos i vestidor.

''Tot el material ha sigut aportat per la conselleria, al costat d'una subvenció en efectiu de 5.310 euros'', expliquen Ana Soriano i Mª Josep Máñez, les tècnics de Medi Ambient encarregades de coordinar el projecte. ''Per la seua banda, l'ajuntament aporta el personal que s'encarrega d'ajudar a utilitzar estos materials i que depén del servici de socorristes''.

El servici de platja accessible està disponible tots els dies de la setmana, de 12 a 14 hores i de 16 a 18 hores. Per a poder fer ús de qualsevol dels elements únicament és necessari contactar amb els socorristes situats a la zona sud de la platja durant l'horari assenyalat.

 

07 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres