INEM, Servef i Ajuntament unixen esforços per a millorar el medi ambient a Puçol

INEM, Servef i Ajuntament unixen esforços per a millorar el medi ambient a Puçol

 

 

 

Cada estiu, l'Ajuntament de Puçol i l'INEM treballen conjuntament per a reduir els índexs de desocupació agrícola i, al mateix temps, millorar les infraestructures agràries. Enguany, quaranta-quatre treballadors es beneficiaran d'este projecte, que permetrà la neteja del barranc, La Costera i el Molí de Vent. A ells s'unixen els onze llocs d'ocupació creats a través del Servef.El treball agrícola té un elevat grau d'estacionalitat. Açò fa que a l'estiu augmente el nombre de parats entre els treballadors del camp. Per a combatre esta desocupació estacionària s'han creat este estiu quaranta-quatre places per a treballs de neteja i manteniment de servicis agrícoles en dos torns: un grup treballa del 2 de juliol al 31 d'agost, l'altre ho fa del 15 d'agost al 14 de setembre.

Els treballs de manteniment i millora es realitzen en tres grans àrees: els marges del barranc Pascual, netejant el llit per a evitar inundacions a la tardor (amb 24 treballadors); el Paratge Natural La Costera (amb 14 treballadors) i l'entorn del Molí de Vent (amb 6 treballadors). Paral·lelament, un brigada va realitzant xicotetes reparacions per les séquies, camins agrícoles i zones verdes del nucli urbà i la platja.


Segons Juan Enrique Claramunt, regidor d'Agricultura, estos acords són importants perquè ''contribuïxen que estiga ocupada la gent del camp que no té treball a l'estiu i, al mateix temps, el seu esforç redunda a millorar les infraestructures agràries i altres punts de gran interés mediambiental, com La Costera o el Molí de Vent''.

Per a poder dur a terme esta actuació, l'INEM aporta 148.000 euros, mentre que l'ajuntament subministra els materials i la roba de treball, la qual cosa suposa una miqueta més de 10.000 euros.

També col·labora el Servef

Crear treball a l'estiu en col·laboració amb les institucions locals també és un dels objectius del Servef a la Comunitat Valenciana, a través del seu programa Emcorp (Ocupació en les Corporacions).

Este estiu, són onze els treballadors que presten els seus servicis en l'Ajuntament de Puçol gràcies a les subvenció de 58.000 euros que atorga el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, mentre que l'ajuntament a penes aporta 1.000 euros.

Dels onze contractats, set formen part de la brigada d'obres i servicis que, durant dos mesos, estarà treballant conjuntament amb els treballadors de l'INEM en la millora de tres grans punts d'interés mediambiental: el barranc Pascual, el Molí de Vent i el Paratge Natural La Costera.

La gran novetat és que a ells s'unixen enguany dos tècnics de Benestar Social, amb un contracte de nou mesos, i dos tècnics de Turisme, que exerciran la seua labor en la nova Oficina de Turisme situada en la platja, durant tres mesos i mig.

10 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres