Camí al Vaticà (1a part): el viatge físic

Camí al Vaticà (1a part): el viatge físic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teresa Soriano i Teresa Flors han recorregut a peu molts camins, entre ells el Camí de Santiago en 2004. Durant la travessia es van plantejar, sense ser molt conscients del que s'acostava, un nou repte: recórrer a peu els mil set-cents quilòmetres que separen Puçol de Roma, portant sobre les seues esquenes una imatge de la Verge al Peu de la Cruz, patrona de Puçol. Ha sigut la seua particular forma de celebrar el quart centenari de l'església dels Sants Joans. Les següents reflexions ens acosten a un viatge que per als seus protagonistes ha sigut molt més que seixanta-sis dies caminant: ha sigut, abans que res, una recerca interior.

Els orígens

Vam fer el Camí de Santiago en 2004. Allí vam parlar de fer un pelegrinatge a Roma en 2007, coincidint amb el quart centenari dels Sants Joans i l'entronització de la nostra patrona. Llavors no ho vam pensar molt, crec que no parlàvem molt seriosament... però tot ha anat confluint perquè férem el camí a Roma.

És semblant a l'origen de la nostra patrona: tot confluïx per a la seua aparició. No cal oblidar que la imatge és descoberta en un moment en què les tres grans vies estan en el seu apogeu: els camins de Santiago, Roma i Jerusalem.

El camí és una cosa que t'atrapa, una cosa que no pots abandonar.

Els nostres amics i parents deien que estàvem boges, però a poc a poc es van anar fent a la idea.

Després de consultar mapes, guies i llibres, vam vore que l'itinerari més curt és el més pròxim al mar i vam estar arreplegant informació durant dos anys.

Al final, vam adaptar totes les dades a la nostra idea del viatge i vam fer una visita a les parròquies que havíem de recórrer en territori espanyol, des de Puçol a La Junquera, per a informar-los de la nostra idea.

L'equipatge

Portàvem una rèplica de la Verge al Peu de la Creu i el llibre del pelegrí, on cada parròquia per la qual vam passar ens posava el seu segell i la firma del sacerdot. El nostre exemplar està encapçalament per un escrit memorable del bisbe Esteban Escudero.

Entre les nostres coses personals, el més important han sigut els pots de Vicks Vaporub, eixa crema que s'utilitza per a descongestionar el pit quan estàs constipat.

En el Camí de Santiago, Teresa Flors va començar calçant un 37 i va acabar amb un 44, a causa de la unflor. Este viatge, col·locant el Vicks Vaporub entre els dits dels peus, abans de posar-nos els calcetins, no sols aconseguíem un efecte de massatge millor que el de la vaselina, sinó que a més refresca el peu i evita l'unflor. Ha sigut una gran troballa.

20 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres