El quart centenari dels Sants Joans, protagonista del llibre de festes

El quart centenari dels Sants Joans, protagonista del llibre de festes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuant amb la línia iniciada el passat any, el llibre de la festes populars i patronals del pròxim mes de setembre inclou una secció titulada Festa Viva en què es repassa la història de la població i de les seues festes a través del testimoni dels que la van fer possible. Al coincidir amb el quart centenari de l'església dels Sants Joans, en esta ocasió el suplement se centra en estes efemèrides. La presentació del llibre es va realitzar el dilluns, 30 de juliol, en l'Espai Social La Barraca.

Fins a l'any 2005, els festers s'encarregaven de recopilar dades històriques per al quadernet central del llibre de festes. La labor havia arribat a la seua fi perquè, després de quatre anys buscant documents i dades, es feia molt difícil trobar informació que no s'haguera publicat amb anterioritat.

Per això, Festa Viva va sorgir en 2006 com una fórmula per a donar un gir al suplement històric del llibre i orientar-ho no cap a documents d'arxiu, sinó cap als testimonis dels que havien fet possible les festes populars i patronals. Amb entrevistes i fotos a festers dels últims huitanta anys, el llibre incloïa records des de 1935, les últimes festes abans de la Guerra Civil, fins al 2003.


Enguany es manté la idea, però les entrevistes se centraran en el fet històric que està generant multitud d'actes: en 1607 es va realitzar la dedicació de l'església dels Sants Joans i la consagració de la imatge de la Verge al Peu de la Cruz, fets dels que enguany se celebra el quart centenari.

Per este motiu, la passada primavera es va presentar un luxós llibre commemoratiu, editat conjuntament per la Diputació Provincial i l'Ajuntament de Puçol i escrit pel reverend Andrés de Sales. També a la primavera va transcórrer l'aventura de dos veïnes de la població, Teresa Flors i Teresa Soriano, que van recórrer a peu els quasi dos mil quilòmetres que separen Puçol del Vaticà, portant en les seues motxilles una imatge que la Verge al Peu de la Creu per a entregar-la al Papa Benedicte XVI.

I ells són precisament els protagonistes de les tres mil còpies que es van a distribuir del llibre de festes d'enguany: àmplies entrevistes a Andrés de Sales, Teresa Flors i Teresa Soriano, componen la secció Festa Viva de la publicació que els festers estan repartint, casa per casa, des del 30 de juliol.

Llibre, DVD i exposició

La presentació del llibre es va realitzar el dilluns 30 de juliol, a les 8 vesprada, en l'Espai Social La Barraca. En un acte presidit pel regidor de Festes, Ximo Galcerá, que va comptar amb la presència dels festers d'enguany i de representants dels distints col·lectius que col·laboren en les festes organitzant actes, competicions o exhibicions de tota classe.

A més, el llibre inclou un DVD realitzat per l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol, de 28 minuts de duració, titulat Esglèsia dels Sants Joan

14 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres