Joan Cotino anuncia que totes les platges amb bandera blava seran accessibles en 2008

Joan Cotino anuncia que totes les platges amb bandera blava seran accessibles en 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

El vicepresident de Benestar Social, Joan Cotino, ha anunciat que totes les platges que obtinguen el distintiu de bandera blava l'any que ve comptaran amb un punt d'accessibilitat: ''Este estiu s'han concedit un total de 107 banderes blaves en la Comunitat, de les que 95 s'han assignat a platges. Per tant, ampliarem fins este número els 77 punts accessibles a persones discapacitades que existixen actualment''.

El conseller ha realitzat estes declaracions durant la inauguració de dos punts de platja accessible a Puçol i Pobla de Farnals i ha apuntat que ''el 85% dels municipis del litoral oferix este servici a les persones discapacitades. Açò és, 45 dels 53 pobles costers''.

Per províncies, el Govern Valencià ha posat en marxa 25 punts de platja accessible en 15 municipis d'Alacant; 21 zones adaptades al bany funcionen en 14 localitats de Castelló; i 31 zones d'accessibilitat es troben en 16 poblacions de València.

Cotino hi ha assegurat que ''la Conselleria de Benestar Social finança amb més de 200.000 euros la posada de marxa de nous punts de platja accessible i per al manteniment de què ja estan funcionant enguany''.

En este sentit, el vicepresident social ha assenyalat que ''la Conselleria de Benestar Social ha subvencionat amb 20.747 euros l'accessibilitat en la platja de Puçol, localitat que compta amb el seu primer punt accessible perquè les persones discapacitades puguen disfrutar del bany''.

''La platja Sud de la Pobla de Farnals i el reequipament de la platja Nord, que va començar a oferir este servici en 2001, compten amb un pressupost total de 28.466 euros'', ha continuat Cotino.


Així mateix, el conseller ha manifestat que ''la col·laboració entre els ajuntaments i la Generalitat per a atendre les necessitats de les persones discapacitades en les platges ha de ser molt estreta, ja que, sense este treball conjunt, no podrien disfrutar de la qualitat de les nostres platges i del seu reconeixement europeu''.

Recursos tècnics i humans

El vicepresident social ha explicat que ''les intervencions per a dotar d'accessibilitat una platja consistixen a proporcionar-la d'equipament per a facilitar la mobilitat i permetre una clara identificació dels elements, així com adequar les infraestructures perquè siga accessible''. A més, ha afegit que ''la cadira i la crossa amfíbies permeten a moltes persones banyar-se en el mar i inclús desplaçar-se e per l'arena sense dificultats''.

A més, Juan Cotino ha ressaltat el treball dels voluntaris, ''que atenen les necessitats de les persones discapacitades perquè puguen banyar-se en el mar''. Cada platja compta amb un mínim de dos persones que ajuden. 

<

22 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres