El tancament de vaques i bous embolats, gran novetat de les festes d'Hostalets

El tancament de vaques i bous embolats, gran novetat de les festes d'Hostalets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvador Almenara Marsaga, el nostre habitual cronista taurí, realitza un repàs als dos dies de bou organitzats enguany per la comissió del barri Hostalets. Les fotos han sigut cedides per Alberto de Jesús i Javi Sebastiá.

Expectació màxima es respirava la vesprada del 21 de juliol en el barri Hostalets, perquè la comissió d'enguany havia preparat la desencaixonada de quatre bous salvatges a la vesprada i la novetat, a nivell local, d'un tancament amb sis vaques embolades per a la nit.

Poc després de les sis de la vesprada, era desencaixonat del primer de la vesprada, que pertanyia a la ramaderia de Los Bayones, amb el número 139 en el seu costillar i el guarisme 1. Atenia al nom de Pitillo. El segon pertanyia a la ramaderia d'antoni Pérez de San Fernando, el nom del bou era Cenizo i llúcia el guarisme 2 i el número 75. Esparteño, amb el número 18 i el guarisme 3, va ser el tercer de la vesprada; pertanyia a la ramaderia sevillana de Sebastián Santiago Palacios. Cal destacar que este bou estava patrocinat pels emboladors de Colmenar de Oreja (Madrid). El torn de les desencaixonades el va tancar un bou de la ramaderia d'Antonio San Román marcat amb el número 61 i el guarisme 1, que atenia al llegendari, recordat i repetit nom de Patitas de liebre.

Amb la solta d'alguna vaqueta i la posterior embolada d'una d'elles finalitzava el programa de la vesprada del primer dia de bous en el barri Hostalets.

A excepció d'estos quatre bous mencionats, la resta de caps exhibides pertanyia la ramader local Jaume Bosch El Saliner, incloses les sis vaques que es van embolar de manera simultània a manera de tancament per primera vegada a Puçol, i que van fer les delícies del públic assistent.

Després de tancar-se les sis vaques que van participar en este nou acte va tindre lloc l'embolada del primer bou de la nit, que va ser el de Los Bayones: li va tallar l'orella el membre de la comissió Vicente Ferrando, després de ser embolat per la quadrilla de Ximo i Xato.


El bou de Sebastián Santiago Palacios va ser el segon de la nit: va ser embolat pels seus patrocinadors, la quadrilla de Colmenar de Oreja, tallant la corda el membre de la dita quadrilla dit Villey.

Finalment, va ser embolat, novament per la quadrilla de Ximo i Xato, el bou d'Antonio San Román, a què li va tallar la corda el membre de la comissió Xavier Zambrana.

Dissabte, 28 de juliol

Tres eren els bous que tenia previstos la comissió d'Hostalets per a desencaixonar la vesprada del 28 de juliol, el segon dia de bou d'enguany en esta popular barriada de Puçol.

25 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres