El conseller Juan Cotino visita les instal·lacions de la platja accessible de Puçol

El conseller Juan Cotino visita les instal·lacions de la platja accessible de Puçol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juan Gabriel Cotino, conseller de Benestar Social i vicepresident del Consell, va visitar durant el matí del 14 d'agost les noves instal·lacions de la platja de Puçol, que l'han convertit, per primera vegada en la seua història, en una platja accessible per a minusvàlids. En la visita va estar acompanyat de l'alcalde Mariano Sanchis i distints membres de la corporació municipal.

No va ser una inauguració, perquè el servici d'atenció als discapacitats funciona en la platja de Puçol des de mitjans de juliol, però la visita de Juan Cotino va servir per a valorar més justament l'esforç que es realitza des de l'Ajuntament de Puçol per a aconseguir una platja de qualitat en tots els sentits.

''La bandera Blava significa qualitat total'', va assenyalar Juan Cotino durant la visita. ''Però la qualitat hem de disfrutar-la tots, començant pels que tenen més necessitats, com els discapacitats. Per això hem d'ampliar este tipus de punts accessibles a totes les platges de la Comunitat Valenciana, començant per les que tenen reconeixements oficials com la bandera Blava''.

Uns reconeixements que a Puçol van més enllà, ja que a més de la bandera Blava (aconseguida enguany per primera vegada), també compta amb el distintiu Qualitur (des de l'any passat), que atorga la Conselleria de Turisme a aquells municipis que oferixen una especial qualitat en els seus servicis d'atenció als visitants de les platges valencianes.


Durant la visita, en la que van participar distints regidors de la corporació municipal, es va poder seguir de prop el funcionament de les noves instal·lacions i l'atenció directa a discapacitats, en el punt accessible situat en la zona sud de la platja, junt amb les piràmides.

El servici, que a penes porta un mes funcionant, comença a estar cada vegada més sol·licitat, ''sobretot els caps de setmana en què la platja està molt concorreguda i s'ha corregut la veu que estos materials estan disponibles per als usuaris que ho sol·liciten'', assenyala Javier García, coordinador del servici de socorrisme en la platja.

Una platja de tots

''L'estiu passat va ser impossible plantejar-se crear una platja accessible perquè el pendent de l'arena era excessiva, per la qual cosa calia esperar que es realitzara una nova aportació d'arena i el pendent se suavitzara'', explica l'alcalde, Mariano Sanchis. ''Però no hem desistit en el nostre interés i este estiu, per fi, ja podem oferir als discapacitats tots els servicis necessaris perquè puguen disfrutar d'un bany de qualitat i amb absoluta seguretat''.

Per a aconseguir-ho, el Ministeri de Medi Ambient va aportar durant dos meso

16 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres