L'autèntica imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu presidirà les festes

L'autèntica imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu presidirà les festes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El diumenge 26 d'agost comencen les festes de Puçol amb la romeria al Cabeçol. Enguany, les celebracions de tipus religiós tindran un caràcter especial, a causa del quart centenari de l'església dels Sants Joans, per este motiu, serà l'autèntica imatge de la patrona de Puçol la que presidirà molts dels actes programats.

Al complir-se en 2007 quatre-cents anys de la consagració de l'església dels Sants Joans i de l'entronització de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol, el programa de les festes populars i patronals d'enguany es fa eco d'esta celebració a dos nivells: d'una banda, la inclusió de noves activitats; per un altre, la presència del quadre original de la Mare de Déu en alguns dels actes programats.

El diumenge 26 d'agost, a les 7 del matí, comencen els actes religiosos amb la tradicional romeria al Cabeçol, la muntanya situada en el terme municipal d'El Puig on va ser trobada la imatge de la patrona de Puçol. L'acte començarà amb la imposició de mocadors als xiquets batejats al llarg de l'any i continuarà amb una Eucaristia presidida pel vicari episcopal José Vicente Calzá. Com a novetat, comptarà amb la presència dels xiquets dels Centres Júnior Apocalipsis i Caminar, que seran els encarregats de cantar la missa.


El dissabte 1 de setembre, l'habitual trasllat de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu comptarà amb una novetat: serà el reliquiari autèntic de la Mare de Déu el que siga portat dels Sants Joans a Santa Marta, on presidiria la missa del diumenge al matí i, ja a la vesprada, es realitzarà un nou trasllat a la seua capella en els Sants Joans.

L'ofrena del 2 de setembre no sols comptarà amb la presència de les falles i distintes associacions locals, sinó que enguany se sumaran a elles tots els festers des del 2000 al 2007 i les muses de Santa Cecília, per la qual cosa està previst que siga l'ofrena més multitudinària de la història.

També els dos dies grans de les festes, el 8 i 9 de setembre, la imatge original de la Mare de Déu presidirà l'altar major dels Sants Joans en les dos celebracions matinals i, a la vesprada, serà portada a coll pels festers i membres de la confraria en les dos processons programades.

Precisament José Soriano, president de la Confraria Mare de Déu al Peu de la Creu, destaca la importància d'estes celebracions, ''perquè l'autèntica imatge de la Mare de Déu ix de la capella en comptades ocasions i enguany ho va a realitzar diverses vegades durant les festes''.

Tot això amb motiu del quart centenari, el moment culminant del qual serà el 28 d'octubre, ''un dia especial per a tots els veïns de Puçol en el que comptarem, entre altres personalitats, amb la presència de l'arquebisbe García Gascó'', conclou el president.

24 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres