Alba en el Cabeçol: la romeria de la Mare de Déu al Peu de la Creu

Alba en el Cabeçol: la romeria de la Mare de Déu al Peu de la Creu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'últim diumenge d'agost, a les set del matí, començava el volteig de campanes dels Sants Joans, anunciant l'inici de la romeria al Cabeçol. Primer acte religiós de les festes de Puçol, que enguany celebren el quart centenari de l'entronització de la seua patrona, per això l'eucaristia va estar presidida pel vicari episcopal José Vicente Calzá.

Abans de l'alba, ja començaven a desfilar pel Caminás els primers veïns de Puçol que acudien a la romeria de l'últim diumenge d'agost. Molts anaven abillats amb prendes d'abric i alguns, els més escèptics, també amb paraigua.

Però ni la pluja de la nit anterior ni el fred matinal van restar afluència a un acte que, un any més, va aconseguir reunir prop d'un miler de veïns en la muntanya del Cabeçol (situada en el terme municipal del Puig), després de recórrer a peu, en romeria, els tres quilòmetres que separen l'església dels Sants Joans del lloc on va ser trobada la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol.


Cap a les huit del matí, va començar la imposició de mocadors als xiquets batejats l'últim any a Puçol, acte que va comptar amb la col·laboració dels festers d'enguany, els que també van presidir la missa que va celebrar a continuació.

Una missa que va ser oficiada pel vicari episcopal José Vicente Calzá, i que també va comptar amb la col·laboració de Juan José Llácer (rector dels Sants Joans), Vicente Gozálvez (rector de Santa Marta) i José Cabo (capellà emèrit de Puçol).

Encara que va estar ennuvolat durant tot el matí, la pluja no va arribar a fer acte de presència i els únics problemes per al correcte desenvolupament de l'acte van ser de tipus tècnic: el micròfon sense fil del vicari episcopal rebia tot tipus d'interferències, inclosa una emissora de ràdio, la qual cosa impedia l'audició al públic allunyat de l'altar. Després d'uns minuts de dubtes, un bon cable i un micròfon de mà van resoldre la papereta i José Vicente Calzá va poder explicar el seu sermó als veïns que omplien la muntanya.

Un sermó que va estar centrat en l'única encíclica publicada fins a la data pel Papa Benet XVI: un text que  parla de la Mare de Déu, de la seua fe com a mare i de la seua fe en Déu, ''un exemple per a tots els cristians de hui en dia, que en molts casos només són creients de paraula i un dia a la setmana, però que també creuen en el diable perquè, segons ells, convé tindre amics fins en l'infern''.

La cerimònia va comptar a més amb la col·laboració d'una trentena de monitors dels centres júniors Caminar i Apocalipsis, que van ser els encarregats de cantar la missa.

 

31 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres