Els cavalls i el vell camp de futbol, protagonistes del primer cap de setmana festiu

Els cavalls i el vell camp de futbol, protagonistes del primer cap de setmana festiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'antic camp municipal de futbol ha sigut l'escenari d'una gimcana d'enganxalls de cavalls i una exhibició de tir al barquet, dos proves incloses en la programació d'actes populars de les festes que han servit, a més, de targeta de presentació d'un nou col·lectiu: l'Associació del Cavall de Puçol.

Des que es va instal·lar la gespa artificial en el nou estadi José Claramunt, durant la temporada passada, les muralles de l'antic camp de futbol havien quedat reservades per a albergar en el seu interior la futura Casa de la Música. Però, mentres arriben les obres la vinent tardor, les velles muralles de l'antic jardí botànic del palau arquebisbal han recuperat part del seu esplendor amb dos esdeveniments vinculats als bous i als cavalls.


Primer va ser a finals de juny, amb la celebració de la setmana taurina; ara, els dies 25 i 26 d'agost, les grades han tornat a presentar un bon aspecte per a acollir dos activitats organitzades per un col·lectiu acabat de crear, l'Associació del Cavall de Puçol, que debuta en estes festes amb una gimcana d'enganxalls de cavalls i una exhibició de tir al barquet.

A pesar del mal temps, unes dos-centes persones van assistir el dissabte al concurs d'enganxalls de cavalls, on es van donar cita alguns dels més prestigiosos de la comarca.

El diumenge, després de la romeria al Cabeçol, una miqueta més de tres-cents veïns es van acostar al camp de futbol, aprofitant que, al llarg del matí, els núvols anaven donant pas a un sol molt més agradable. Entre ells estaven els festers i festeres d'enguany, patrocinadors de l'acte i encarregats d'entregar els premis junt amb el regidor de Festes, Chimo Galcerá.

Molt de públic, bon temps, millors cavalls i un destacable afany per recuperar velles tradicions arraconades en la memòria dels més veterans aficionats als cavalls, van ser els elements d'una matinal que probablement acabe convertint-se en una cita obligada en anys pròxims, donat l'èxit de la nova proposta.

 

27 Agost 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres