'Camí al Vaticà: el viatge interior', les imatges d'un somni fet realitat

'Camí al Vaticà: el viatge interior', les imatges d'un somni fet realitat

 

 

 

 

 

 

 

 

El 29 d'agost, en l'Espai Social La Barraca, s'inaugurava Camí al Vaticà: el viatge interior, una exposició fotogràfica que arreplega els dos mil quilòmetres recorreguts a peu per dos dones per a portar, des de Puçol a Roma, la imatge de la patrona de la població i entregar-la al Papa Benet XVI.

Teresa Flors i Teresa Soriano són dos veïnes de Puçol que el 9 d'abril van iniciar un pelegrinatge a peu que les va portar el 13 de juny al Vaticà, després de recórrer quasi dos mil quilòmetres i tres països; allí li van entregar al Papa Benet XVI una imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu i una còpia del llibre dedicat al quart centenari de l'església dels Sants Joans, efemèrides que es celebren enguany.

El seu pelegrinatge s'ha convertit en l'acte més emotiu dels que s'estan celebrant amb motiu dels quatre-cents anys de la consagració de l'església i de l'entronització de la patrona de Puçol. Gran part d'esta emotivitat sorgix de la imatge de dos dones caminant soles per a complir un somni, però també de la difusió d'eixa imatge a través de distints mitjans de comunicació (principalment televisions), la qual cosa va motivar que durant gran part dels seus seixanta-sis dies caminant es trobaren amb el suport incondicional dels veïns de molts pobles per què anaven passant, que ja coneixien la seua gesta,  pel que no dubtaven a donar-li tot tipus de suports... encara que, això sí, les motxilles amb la imatge de la Mare de Déu i el llibre amb les firmes del camí, eixes van seguir tot el viatge sobre les esquenes de les dos pelegrines.

L'últim homenatge a la seua gesta va tindre lloc dimecres passat, 29 d'agost, en l'Espai Social La Barraca: s'inaugurava l'exposició de fotografies commemorativa del viatge i es projectava un vídeo amb alguns dels moments més significatius del pelegrinatge.


A l'acte va assistir més d'un centenar de veïns, els que van tindre ocasió de reviure d'alguna forma l'experiència de Teresa Flors i Teresa Soriano, ja que l'exposició, dissenyada en col·laboració amb el Departament de Comunicació, invita els assistents a seguir un itinerari assenyalat per les típiques fletxes grogues del Camí de Santiago. D'esta manera, no s'assistix a un recorregut cronològic del camí, sinó a un recorregut emotiu, on les fotografies estan agrupades per temes, per sentiments, a través de xicotets comentaris elaborats per les pelegrines.

En la inauguració de Camí al Vaticà: el viatge interior, Teresa Flors va aprofitar per a recordar com va ser de dur el viatge, però l'important que va ser per a elles ''poder dir, per totes les bandes, que érem de Puçol i portàvem una imatge de la nostra patrona per al Papa''.

Més àmplia va ser la intervenció de Teresa Soriano, que va aprofitar per a agrair a tot el món la col·laboració prestada: autoritats locals, veïns, ciutadans dels distints pobles per què van passar, mitjans de comunicació i, per descomptat, al personal del Vaticà, perquè ''per a un veí de Puçol no hi ha dia més important en la seua vida que el moment en d'entregar al Papa la imatge de la nostra patrona i el llibre del quart cen

04 Setembre 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres