Opinió del PSOE sobre el pressupost 2006: 'endevina, endevinalla'

Opinió del PSOE sobre el pressupost 2006: 'endevina, endevinalla'

Cansats de llegir interminables llistes de xifres i percentatges? Farts d'escoltar promeses no complides? Confosos per tant d'informe? Estimats veïns, nosaltres, els membres del grup socialista municipal, estem igual: cansats i farts.

El Ple del passat 13 de març dedicat al Pressupost de 2006 va ser avorrit: quatre interminables hores de dades desordenades, de projectes, de promeses. U diria que va ser deliberadament avorrit perquè ningú entenguera res. La seua retransmissió per la televisió local va deixar clar que l'equip de govern no tenia gens d'interés que els nostres veïns comprenguen estos pressupostos, que la falta de claredat és una tapadora per a ocultar la seua falta de coherència i algunes ''trampes'' que afectaran molt seriosament el pròxim govern municipal, que haurà de gestionar amb molts deutes heretats.

Com imaginem que el resum del pressupost està publicat en la pàgina web perquè cada un puga consultar-lo i intente traure les seues conclusions. I com també imaginem que els quatre articles de l'equip de govern estaran carregats de nombres, percentatges i grans promeses, nosaltres des del PSOE parlarem dels pressupostos d'una forma molt més clara, més accessible. Vos invitem a realitzar unes senzilles reflexions que potser vos ajuden a entendre què està passant amb els vostres impostos.

És més, agafeu els articles que cada grup polític municipal va publicar en la pàgina web (www.puçol.nu) i en el periòdic local Notícies de Puçol quan van aprovar els pressupostos de l'any 2004 i del 2005. Llegiu-los amb atenció. Compareu el que van prometre llavors amb el que realment s'ha fet en estos dos anys de govern i traieu les vostres pròpies conclusions.

Nosaltres, els socialistes, ja ho hem fet i eixe és el motiu pel qual en esta ocasió no ens centrarem a discutir esta o aquella partida, el cost d'aquella obra faraònica o els beneficis econòmics que s'estan atorgant a qui ja tenen ingressos molt elevats, a costa dels més necessitats. En este article intentarem ser breus i amens, perquè es pot parlar de Pressupostos d'una forma seriosa, però entretinguda.

I com en el ple de març gran part dels regidors pareixia obstinat a demostrar els seus dots d'endeví sobre el que passarà o no en enguany, vos invitem a posar a prova també les vostres facultats endevinatòries. Benvinguts al ''Joc de les endevinalles''.

Endevinalla: Qui pagarà el balafiament?

En el pressupost de 2006 hi ha menys de mig milió d'euros per a la Casa de la Música. Si l'equip de govern admet que costarà més de tres milions, això significa que tots els veïns estarem de tres a quatre anys pagant la Casa de la Música, quasi tota la pròxima legislatura. Sí, eixa Casa de la Música que els socialistes vam proposar tindre l'any 2003 per noranta milions de pessetes, canviant terrenys de La Murta per la Casa Social, i l'actual equip de govern, llavors en l'oposició, va votar en contra.

Senyor Galcerá, endevina endevinalla: qui comprometrà les inversions de la pròxima legislatura amb una obra exageradament faraònicament i innecessàriament cara? A més que la seua ubicació servirà de punt de trobada res, de carregar-se l'antic Jardí Botànic tot.

Endevinalla: Ara ja no és imprescindible un cementeri municipal?

Era una condició prèvia a tota negociació: durant l'anterior legislatura (quan governava el partit amb més vots en les urnes, el PSOE) el portaveu d'Esquerra Unida ens exigia un cementeri públic, municipal, que no fóra ''de l'església'', perquè tot poble ''ha de tindre el seu propi cementeri municipal''.

Ara que el Sr. Busto és alcalde (amb els vots de la dreta, no oblidem que el seu govern compta amb sis

14 abril 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres