Juan Àvila, Vicente Barrera i Canales Rivera van eixir a muscles de la primera correguda de bous a Puçol

Juan Àvila, Vicente Barrera i Canales Rivera van eixir a muscles de la primera correguda de bous a Puçol

Una gran vesprada de bous, digna de qualsevol fira de plaça important, va ser la que se'ns va oferir el dissabte 1 d'abril en la plaça portàtil que la Unió Taurina Valenciana, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, tenia instal·lada en la nostra població des de principis del passat mes de març, dates en què s'havien d'haver celebrat els tres esdeveniments programats i que, al final, només van poder dur-se a terme els dos espectacles populars, i va quedar ajornada la correguda de bous a causa del fort vent que regnava, que va fer impossible el desenvolupament de la correguda.

El cartell de bous i de toreros presentava una variació respecte a l'inicial, en caure el destre val·lisoletà Leandro Marcos, el qual va ser substituït pel torero valencià Vicente Barrera, que va motivar el beneplàcit dels molts partidaris i penyes amb què compta Vicente en la seua terra.

En el climatològic, esta vegada sí, la vesprada es presentava extraordinària. Llàstima que l'afluència de públic, a pesar de presentar la plaça una entrada acceptable, no fóra prou massiva com per col·locar el cartell de ''No hi ha entrades'', que haguera sigut el just premi per a compensar el gran esforç dels organitzadors d'este històric esdeveniment en el nostre poble.

Irreprotxable la presentació de la correguda enviada per Mª del Carmen Camacho des de la seua finca La Quinta, sítia en el terme gadità de Medina Sidonia. Únicament cal lamentar la falta de força acusada en alguns dels animals torejats.

Intoxicado, bou marcat amb el número 79 i 510 quilos de pes, va ser el que va obrir l'espectacle i amb el que Vicente Barrera va protagonitzar una molt bona faena, dins del seu singular estil: amb els peus junts, verticalitat i quietud, tot això digne del Barrera dels seus començaments. Tot facilitat, això sí, per la noblesa del bou, però al que va caldre cuidar-se d'abaixar-li molt la mà perquè no caiguera, al tindre les forces limitades. Va matar bé i se li va concedir la primera orella del festeig.

El quart de la vesprada era un preciós burraco marcat amb el 85 i 535 quilos, de nom Sombrerero. Amb ell, Vicente va estar molt torero, però sense arribar al nivell de la seua primera faena. No obstant, la seua labor va ser premiada (a la meua manera de veure de forma un tant exagerada) amb les dos orelles, amb les quals va donar la volta a l'arena.

José Antonio Canales Rivera va rebre Purero, marcat amb el 49 i 515 quilos de pes, amb una llarga canviada en el terç, que va fer vibrar el respectable. Però prompte es va veure que el bou acusava una alarmant falta de forces, pel que poc va poder fer el de Barbate, a més de posar voluntat i ganes per a agradar, pel que va ser premiat amb una orella al finalitzar la seua labor.


El quint de la vesprada era el bou de més pes de la correguda, 560 quilos, estava marcat amb el 72 en el seu costellam i de nom de Sombrero 2n. Amb ell tampoc va poder aconseguir Canales l'èxit desitjat, a pesar d'intentar-ho. A petició del públic, va ser premiat el seu trasteig amb un altre apèndix.

Gran expectació es respirava en l'ambient moments abans que Inspector, de 522 quilos i amb el número 61, botara a l'arena per a veure-se-les amb el torero local Juan Àvila, que el va rebre amb passos de capa, rematats amb mitjana molt torera. Probablement fora este el bou menys clar de la tancada, perquè a la seua pronunciada falta de força se sumava la poca classe i la casta de l'animal. No obstant, Juan va estar per damunt de les condicions del bou, però va tardar en el maneig dels acers abans de doblegar l'animal, pel que va escoltar un avís i va arreplegar des del centre de l'arena l'ovació del públic com a premi a la seua labor.

L'últim de la vesprada era un serió

21 abril 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres