Al maig, Puçol organitza les primeres jornades de formació per a associacions

Al maig, Puçol organitza les primeres jornades de formació per a associacions

Tenint en compte l'interés mostrat per l'actual corporació municipal de realitzar la distribució de les subvencions als clubs i associacions de la població de la forma més equitativa i amb la major participació dels mateixos col·lectius locals, enguany se celebren per primera vegada unes jornades destinades a informar els representants dels clubs i associacions dels mecanismes per a obtindre ajudes i subvencions no sols municipals sinó d'altres institucions.

''Els clubs i les associacions són el motor del funcionament quotidià d'un poble. Però tot motor necessita que el revisen, que el poden a punt i el mantinguen per a funcionar correctament''. Amb estes paraules inicia Juan Enrique Claramunt, el regidor de Participació Ciutadana, la seua carta als col·lectius locals, invitant-los a participar en les jornades que se celebraran en l'Espai Social La Barraca els dies 3, 8 i 11 de maig.

Amb l'objectiu d'ajudar els clubs i les associacions a aprendre com funcionar millor en temes legals i econòmics, el regidor els invita a unes xarrades en què ''explicarem com gestiona l'Ajuntament les subvencions, però també com es poden sol·licitar a altres organismes, com es pot trobar finançament alternativa o quin paper pot jugar el voluntariat en el funcionament diari''.

Les jornades es realitzen gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament amb el CEU Universitat Cardenal Ferrera i Fundar (Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana) i estan obertes als representants de qualsevol club o associació de la població.

El programa d'activitats previst és el següent.


3 de maig: ''Regulació Municipal de subvencions a les associacions i clubs locals''.

Xarrada impartida per Javier Biosca, interventor de l'Ajuntament de Puçol, i Juan Enrique Claramunt, regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Puçol. S'exposarà el procediment establit per a la concessió de subvencions i la seua justificació per part de l'Ajuntament de Puçol.

8 de maig: ''La importància del voluntariat per a la societat''.

Xarrada impartida per Raquel Ibáñez, tècnica de Fundar, Fundació Solidaritat i Voluntariat de la CV. La importància de la figura del voluntari en la societat és creixent, per això els seus drets i deures han de ser coneguts i respectats. A més, la integració del voluntariat en les associacions obri un gran ventall de possibilitats en l'exercici de les seues activitats. Per això dins d'este cicle esta xarrada resulta primordial.

11 de maig: ''Màrqueting per a associacions. La Llei de Subvencions i la Llei d'Associacions''.

Xarrada impartida per José Amiguet i Gabriel Doménech, professors de la Universitat CEU Sant Pau Cardenal Herrera. L'objectiu d'esta xarrada és proporcionar a les associacions una visió general del marc legal on s'integren les associacions. De la mateixa manera es pretén proporcionar-los ferramentes per a ajudar-los a millorar la seua gestió i el seu finançament, així com informar-los de l'àmplia gamma de possibilitats per a aconseguir finançament a través de subvencions.

28 abril 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres