Quatre-cents cinquanta alumnes van particiapar en l'olimpíada comarcal d'instituts

Quatre-cents cinquanta alumnes van particiapar en l'olimpíada comarcal d'instituts

El passat 12 d'abril, el Poliesportiu Municipal de Puçol acollia la primera Olimpíada Comarcal, en la qual van participar els instituts de Meliana, Massamagrell, Rafelbunyol i Puçol. La trobada va ser organitzada per l'IES de Puçol en col·laboració amb la Mancomunitat de l'Horta Nord i l'Ajuntament de Puçol. Per a fer un balanç d'esta iniciativa i conéixer com va poder dur-se a terme, hem entrevistat José Ramón Galcerá, un jove estudiant de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport que ha sigut l'encarregat de coordinar la major part de les olimpíades.

*****

-José Ramón, tu no eres primer que res futbolista?

-Bé, sóc futbolista de la Unió Esportiva Puçol, del segon equip, que milita en primera regional. L'any passat vaig tindre una ruptura de lligaments que em va deixar pràcticament en blanc. Com el primer equip, que està en tercera divisió, ha de cobrir sis fitxes amb jugadors de menys de vint-i-tres anys, els que passem d'eixa edat tenim més complicat arribar al primer equip. Però el futbol és només una afició per a mi.

-I això d'estudiar en la facultat d'esports?

-La llicenciatura en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport és la carrera que estic cursant i finalitzaré enguany, per això estic fent les pràctiques de curs en l'institut de Puçol.

-Eixa llicenciatura és la que es realitza en el complex educatiu de Xest?

-Abans sí, quan era part de l'Institut Nacional d'Educació Física, però ara és una Facultat de Ciències i s'impartix a València, al costat de l'aulari cinc de Blasco Ibáñez.

-I què pot fer un llicenciat en esports?

-Fonamentalment podem orientar la nostra vida cap a quatre activitats: l'esport d'elit, la gestió esportiva, l'educació o crear una empresa vinculada a l'esport, com un centre esportiu, un gimnàs o una escola. Jo l'estic enfocant cap a l'àmbit de l'educació, ja que també estic estudiant al mateix temps Magisteri, en l'especialitat d'Educació Física.

-És difícil treballar com a professor d'educació física?

-Les meues pràctiques són de sis mesos, des de novembre fins a maig. Al principi vaig treballar amb grups d'ESO i Batxillerat, sobretot en classes pràctiques. Això ajuda a soltar-se en el treball amb alumnes, el que passa és que ja tenia certa experiència en el tema, perquè sóc entrenador de l'equip juvenil-b de la Unió Esportiva Puçol.

-Anem a les olimpíades, d'on sorgix la idea?

-De l'equip directiu del centre, que va ser el que va contactar amb altres instituts de la comarca. L'any passat ja es va fer una prova d'atletisme que va funcionar molt bé, per això enguany s'ha ampliat a més esports.

-Com s'ha organitzat esta primera olimpíada?

-Ens vam reunir representants dels cinc instituts que hi ha en la comarca i únicament el de La Pobla de Farnals va decidir no participar en el projecte. Una vegada posats d'acord a portar avant l'olimpíada, els professors dels quatre centres van decidir quines modalitats es podien realitzar i quines disciplines esportives, tot això tenint en compte les instal·lacions existents en el Poliesportiu Municipal i el Palau d'esports de Puçol.

30 abril 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres