Vicente Corell guanya el concurs per a dissenyar la Casa de la Música

Vicente Corell guanya el concurs per a dissenyar la Casa de la Música

Després de celebrar un concurs de projectes al qual s'han presentat dèsset arquitectes i empreses, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta de l'estat, la junta de govern del 25 d'abril, a proposta del jurat qualificador, va aprovar concedir el primer premi al projecte titulat Botànic, presentat per Vicente Corell Farinós, arquitecte de València.

Actualment, la Casa de Cultura acull les projeccions setmanals de cine, les representacions mensuals de teatre, els concerts de les distintes seccions del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília, les escoles municipals de cultura (música, belles arts, fotografia...), les exposicions continuades, la biblioteca municipal i els servicis del Centre d'Informació Juvenil. Esta gran activitat cultural comporta que a vegades ''es queda xicoteta'', no poden crear-se més escoles o, senzillament, no hi ha dates lliures per a representar en la població distints esdeveniments musicals, teatrals o de qualsevol altra índole.


Després d'estudiar diverses possibilitats i, una vegada consultades les necessitats del CMI Santa Cecília, l'actual equip de govern va optar per la creació d'un nou centre cultural en la població: es tracta de la Casa de la Música, en la que s'albergaran les distintes escoles municipals vinculades al tema, així com les sales d'assaig i un saló d'actes amb capacitat superior al de l'actual Casa de Cultura. Amb tot això s'aconseguix dinamitzar encara més l'activitat cultural de Puçol. Amb esta mesura es descongestiona la Casa de Cultura i es potenciaran activitats de més qualitat, si és possible.

Per a complir estos objectius es va triar l'interior de la muralla de l'antic jardí botànic com a lloc adequat per a situar el centre i es va convocar un concurs d'idees perquè arquitectes a títol particular o empreses oferiren els seus projectes.

A finals de març va finalitzar el termini de presentació de projectes i el 7 d'abril es va constituir el jurat encarregat d'avaluar els dèsset projectes presentats. Este jurat ha estat format per Juan Manuel Busto (alcalde), Mariano Sanchis (regidor d'Urbanisme), Salvador Claramunt (regidor de Cultura), Ximo Galcerá (regidor d'Hisenda), Javier Biosca (interventor de l'Ajuntament), Mª Jesús Camacho (arquitecta municipal), Pedro Palacios (enginyer tècnic municipal) i Miguel Arráiz (arquitecte designat pel Col·legi d'Arquitectes de València), actuarà com a secretari Juan Vicente Artacho (tècnic municipal de Contractació).

Després d'estudiar els dèsset models proposats, es van triar cinc finalistes, l'estudi dels quals a fons va començar a realitzar-se l'11 d'abril. Finalment, el jurat va triar el projecte que més s'ajusta a les necessitats de Puçol i la junta de govern del dimarts 25 d'abril va aprovar definitivament el treball guanyador, titulat ''Botànic'' i presentat l'arquitecte valencià Vicente Corell Farinós, qui rebrà el premi de 20.000 euros en metàl·lic i disposarà de tres mesos i mig per a redactar el projecte definitiu.

Juan Manuel Busto destaca ''la gran qualitat dels projectes presentats, en especial dels cinc finalistes''. Prova d'això és l'ajustat marge pel qual es va proclamar vencedor: ''Botànic'' va obtindre 78'51 punts, mentres que A-corchea es va situar en 75'0, ''A-mar'' va aconseguir 72'44, ''Moviment'' es va quedar en 64'79 i, finalment, ''Malloc'' va ser valorat amb 63'29 punts.

Del projecte presentat per Vicente Corell cal destacar que integra la muralla de l'antic jardí botànic dins del disseny de la Casa de la Música i que esta es troba dividida en tres zones: l'auditori i la cafeteria (que ocupen la planta baixa), la zona docent (situada en la primera planta) i els espais reservats per a la ubicació d'instal·lacions de mant

03 Maig 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres