Policies locals de la comarca reben un curs de tàctica policial a Puçol

Policies locals de la comarca reben un curs de tàctica policial a Puçol

Del 25 al 28 d'abril es va realitzar un nou curs de formació i perfeccionament per a policies locals, en el qual es va abordar un aspecte important en la labor policial: la tàctica policial. Es tracta d'un Curs promogut pel Sindicat Professional Policies Locals de la Comunitat Valenciana, SPPLB, de 20 hores de duració i d'eminent caràcter pràctic. Al curs han assistit, a més d'una part important de la Policia Local de Puçol, agents de les localitats de Rafelbunyol, La Pobla de Farnals, Benifaió, Vall d'Uixó, Sagunt, Tavernes Blanques, Alaquàs, l'Eliana i Borriol, entre altres.

El curs ha sigut impartit per Manolo Ferrer Barberán, instructor col·laborador de l'IVASP i Policia Local de València, amb més de vint anys d'experiència i un ampli currículum i formació diversa, ja que és Instructor Internacional de Defensa Personal, Instructor Internacional de Seguretat i Protecció i de Tir Simunition, Assessor de Seguretat i Expert en Arts Marcials, havent realitzat Cursos d'Especialització a Europa, Korea, Japó, EE.UU, Colòmbia, i el SEP israelià entre altres.

Com explica Saturnino Espinosa, delegat de la Secció Sindical del SPPLB de Puçol, ''a diferència d'altres projectes, es tracta d'un curs totalment pràctic, en el qual es realitza un entrenament actualitzat més tàctic, basat en l'instint i en sentit comú, adaptat a la realitat actual, pensat per a reaccionar amb estrés en situacions de perill, amb això es millora la seguretat de l'agent de Policia en l'exercici del seu treball professional''.


En el curs s'han treballat de forma pràctica situacions diverses en les quals pot veure's immers un agent de policia, com ara entrades en immobles, enfrontaments en inferioritat en numere, formes de reduccions i conduccions de detinguts, a peu i en el vehicle, identificacions, posicionaments, situacions i tàctiques en la utilització de defenses, esprai i armes de foc.

El curs s'ha dut a terme en les instal·lacions del col·legi públic Bisbe Hervàs, i l'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde en funcions, Ximo Galcerá, qui va donar la benvinguda als agents presents i va brindar la col·laboració institucional ''per a tots aquells projectes que redunden en una millor formació de la policia local, però això suposa també una millor atenció als veïns de les distintes poblacions''.

04 Maig 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres