Al maig, dos motos i dos cotxes han renovat el parc mòbil de la Policia Local

Al maig, dos motos i dos cotxes han renovat el parc mòbil de la Policia Local

La modernització del parc mòbil de la Policia Local de Puçol s'ha completat durant la primera quinzena de maig amb dos nous cotxes, que s'unixen a les dos motos que van entrar en funcionament l'1 d'este mes. La modernització de la policia es completarà amb quatre noves places d'agents i la inauguració d'un edifici en què estarà situada la Central de Policia i Protecció Civil.

L'1 de maig començaven a patrullar pels carrers de la població dos noves motos, que estan permetent a la Policia Local tindre una major agilitat i rapidesa a l'hora de presentar-se en punts conflictius, tant de trànsit com de seguretat ciutadana.

Esta rapidesa de resposta es completa ara amb l'entrada en funcionament de dos nous cotxes que, segons Juan Enrique Claramunt, regidor de Policia Local, ''estan equipats amb millores que poques policies locals de la comunitat disposen en l'actualitat''.

La incorporació dels quatre nous vehicles durant el mes de maig respon a la sensibilitat de l'equip de govern davant de les demandes dels veïns de Puçol, pel que el regidor afirma que ''continuarem invertint en seguretat, ja que als ciutadans de la població és un dels temes que més els preocupa, tindre un poble segur i tranquil''.

Les inversions no sols afecten el parc mòbil, els nous vehicles van ser sol·licitats fa sis mesos, a finals de l'any passat, i ara per fi ja estan a disposició dels veïns, sinó que també es farà extensiva a la pròpia seu de la Policia Local, ja que està prevista la inauguració d'un nou edifici, situat en una zona de fàcil accés a les principals vies de comunicació, en un immoble ocupat actualment per Mecànics València que acollirà no sols a la Policia Local, sinó també altres cossos de suport als ciutadans, com els equips de Protecció Civil.


''A pesar que la seguretat ciutadana és una competència de la Guàrdia Civil, la veritat és que la Policia Local és el cos més pròxim als veïns, d'ací la nostra aposta per millorar el seu parc mòbil, les seues instal·lacions i també la quantitat d'efectius''. Esta afirmació de Juan Manuel Busto, l'alcalde de la població, té la seua correspondència en el pressupost municipal, que enguany ha augmentat un 28% la partida econòmica assignada a la policia.

Un augment que no sols servirà per a millorar el parc mòbil, sinó també per a augmentar la plantilla en quatre efectius: dos places pendents de cobrir del 2005 i altres dos noves que s'han creat en el present any. Un creixement necessari per a Vicente Giménez, intendent cap de la Policia Local, ja que ''actualment som vint-i-huit agents en plantilla, però no sols ens estem ocupant de les nostres obligacions per llei, com la regulació del trànsit, els bans, les ordenances i les funcions de la policia administrativa, sinó que fonamentalment estem treballant en matèria de seguretat ciutadana, encara que és una competència estatal, no local''.

Tant els responsables polítics com el de la policia insistixen en el fet que la dotació de vehicles amb què comptava actualment el cos no són massa vells, ja que a penes tenen cinc o sis anys, però el seu ús continuat durant les vint-i-quatre hores del dia, el set dies de la setmana, provoca que es deterioren alguns elements, com la tapisseria, o que necessiten revisions periòdiques.

''En qualsevol cas'' -sintetitza Juan Manuel Busto-, ''continuarem invertint en seguretat ciutadana, perquè és una insistent demanda dels nostres veïns, i per a això continuarem augmentant el mitjos tècnic i humà que compte nostra Policia Local, per la qual cosa confiem que la població sàpia valorar l'esforç que estem realitzant des de l'Ajuntament''.

22 Maig 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres