David Lara i Alberto Nebot premiats en el concurs de còmics de Bancaixa

David Lara i Alberto Nebot premiats en el concurs de còmics de Bancaixa

Si els animals parlaren era el lema triat enguany per al quart concurs de còmics organitzat per Bancaixa Jove en col·laboració amb el Zoo de València, la Diputació Provincial, l'Ajuntament de València i El Corte Inglés. Dos jóvens del col·legi Bisbe Hervás de Puçol i el mateix centre han estat entre els guanyadors.

La idea de sensibilitzar els més jóvens a través de campanyes escolars de còmics, literatura o qualsevol altre mitjà d'expressió no és nova, encara que la unió de distintes entitats i institucions públiques ha permés que enguany el concurs de còmics haja aconseguit a nivell provincial els tres-cents col·legis i més de huit mil dibuixos participants entre Primària i Secundària.

De tots ells, només 36 alumnes i 6 col·legis han sigut reconeguts amb Diplomes d'Honor, trofeus i material escolar, el que dóna més mèrit al treball de David Lara i Alberto Nebot, dos jóvens d'onze anys que cursen 6t de Primària en el col·legi públic Bisbe Hervás, els que es troben entre els guanyadors.

''La veritat és que el meu fill David té prou dificultats en el curs acadèmic'' -reconeix sa mare, Inma Carrasco-. ''No obstant, li encanta la pintura, encara que d'una forma autodidacta, ja que no ha anat a escoles ni centres d'ensenyança. Simplement, s'assenta i pot passar-se hores dibuixant''.


Ara, eixes hores invertides han tingut el seu reconeixement en forma de Diploma d'Honor i targeta de regal per a canviar per material escolar. Junt amb David, també Alberto ha rebut els mateixos regals i el col·legi Bisbe Hervás ha sigut distingit amb una col·lecció de llibres i material didàctic.

''És cert que les mares sempre volem més'' -continua Inma-. ''Per això no li vaig fer molt de cas quan em va ensenyar els dibuixos, vaig pensar que era un treball més... Però quan em van cridar per a dir-me que havíem de presentar-nos en l'acte d'entrega de premis, la veritat és que va ser una gran sorpresa i una satisfacció. I més quan va ser el propi director del Zoo de València qui els va fer entrega del premi''.

Un moment emotiu que, sens dubte, contribuirà que David i Alberto se senten més motivats per a continuar pintant i, com no podia ser de cap altra manera, per a continuar amant i respectant els animals que era, en el fons, l'objectiu d'esta campanya.

09 Juny 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres