La campanya 'Nosaltres no t'esperem' presenta a Puçol les seues propostes en contra de la visita del Papa

La campanya 'Nosaltres no t'esperem' presenta a Puçol les seues propostes en contra de la visita del Papa

Quatre representants de la campanya Nosaltres no t'esperem van presentar el dimecres, 21 de juny, en l'Espai Social La Barraca de Puçol, els motius per què no estan d'acord amb l'excessiu balafiament amb què s'està abordant des de les institucions públiques la visita del Papa Benet XVI a València.

Ximo Cadiz (del col·lectiu Lambda), Paco Cardona (de Calçicova), Esther Gómez (de la Federació Internacional d'Ateus) i Pepa Ros (de la Comissió de Dones 8 de març) van explicar davant d'una vintena d'assistents quins van ser els motius que van portar a col·lectius molt diversos entre si a treballar conjuntament en un programa d'actuació comuna.

''Som el que podríem cridar el club de damnificats habituals'', afirmava Ximo Cádiz durant l'acte. ''En el nostre col·lectiu podem trobar des de cristians de base a gais, lesbianes, dones o lliurepensadors; però sent tan diversos tenim una cosa en comú: el nostre rebuig a un estat com el Vaticà, que no predica només per als seus, sinó que pretén transformar les seues idees en lleis civils''.

Per a facilitar que tots aquells que vulguen sumar-se a la campanya puguen participar, la plataforma ha posat en marxa una pàgina web en què es difon la campanya i els motius de la seua oposició a la visita del Papa amb tant de gasto, ''perquè nosaltres no estem en contra que vinga el Papa'' -assegura Esther Gómez-; ''però ha anat a Polònia i no s'ha muntat un disbarat com el que s'està organitzant per la seua visita a València: que vinga, però no amb eixe gasto tan injustificable''.

Paral·lelament, la plataforma ha posat en marxa una acció puntual destinada que la seua disconformitat siga patent: posar pancartes amb el lema ''Jo no t'espere'' en els balcons de les cases, ''encara que com no tenim fons públics, nosaltres hem de posar-les a la venda, a tres euros, perquè és l'única font d'ingressos per a finançar les activitats que estem muntant'', explica Paco Cardona.


Unes activitats la millor definició de les quals és la pluralitat: cada un dels col·lectius que formen part de la plataforma Nosaltres no t'esperem està organitzant les seues pròpies propostes paral·leles a la visita del Papa, encara que totes elles tenen en comú la crítica a la visita i la seua aposta per difondre les activitats que estan duent a terme tots els components de la plataforma.

''Hem arreplegat els punts bàsics en un manifest amb dotze punts en què tots estem d'acord'' -conclou Pepa Ros-. ''Estos punts parlen de la realitat de l'estat laic, de les víctimes del neoliberalisme, dels acords entre l'església catòlica i l'estat espanyol, dels privilegis del Vaticà, del sistema educatiu i l'assignatura de religió, de la diversitat de cultures, de l'ostentació del vaticà enfront de la misèria de molts ciutadans, de la diversitat familiar hui existent en el món, de la igualtat real entre hòmens i dones, de la salut sexual, de l'ús del preservatiu i d'ètica de les investigacions científiques''.

Un ampli ventall de motius que va ser seguit amb interés pels assistents a l'acte, entre els que es trobaven diversos regidors, que van participar en l'ampli debat que va seguir a l'exposició realitzada pels quatre portaveus de la plataforma Nosaltres no t'esperem.

27 Juny 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres