Fa falta un servei d'emergència per a arreplegar els animals morts durant els caps de setmana

Fa falta un servei d'emergència per a arreplegar els animals morts durant els caps de setmana

El primer bou embolat en la nit de Sant Joan, després d'estar quasi dos hores en els carrers perquè no hi havia manera de tornar-lo al corral, va acabar morint sobre les sis de la matinada. Després de constatar que l'empresa que arreplega animals morts no podria vindre fins dilluns al matí, l'Ajuntament va decidir depositar l'animal en un remolc que romandria aparcat en la finca municipal La Costera, un paratge tancat al públic. El grup ecologista La Costera ha expressat el seu malestar tant per depositar l'animal mort en este lloc com per la celebració d'actes taurins en general.

Durant els festejos de bous al carrer de divendres passat, 23 de juny, un dels animals va morir en el corral, segons pareix com a conseqüència de l'esgotament i la calor que va patir durant l'embolada. La mort de l'animal es va produir aproximadament a les sis del matí. En eixe moment, l'Ajuntament va intentar posar-se en contacte amb l'empresa que s'encarrega d'arreplegar els animals morts, però esta no va respondre, ja que no treballa els caps de setmana. Per eixe motiu, el regidor de Festejos Taurins, Juan Enrique Claramunt, va decidir transportar el cos de l'animal al paratge municipal La Costera.

''No ha hagut errors d'organització'' -afirma el regidor-. ''Senzillament calia buscar el lloc més allunyat del nucli urbà i dels veïns per a mantindre'l emmagatzemat fins que l'empresa passara a arreplegar-lo dilluns a primera hora. L'olor les molèsties que podia crear entre els veïns ens van impulsar a emmagatzemar-lo en un remolc municipal que aparquem en La Costera, un espai municipal que està tanca i tancat, pel que no hi hi havia perill que ningú s'acostara accidentalment''.

No obstant, en el matí del diumenge el remolc municipal va haver de ser utilitzat per a labors de la Setmana Taurina que actualment s'està celebrant en la població. Això va obligar a deixar el bou en un racó de La Costera, a l'ombra i cobert amb unes teles.

Va ser així com ho van trobar membres del Grup Ecologista de Puçol La Costera, els que van realitzar fotografies i van enviar immediatament les imatges i un comunicat de premsa a distints mitjans de comunicació. En la seua denúncia, el grup ecologista considera ''molt greu tot el que ha passat este cap de setmana amb el bou mort de Sant Joan''. En primer lloc, Lucas Marín, del grup ecologista denuncia la mort de l'animal: ''el bou va morir presumptament com a conseqüència de la calor i l'esgotament que va patir durant l'embolada. Això demostra que, encara que es respecte la normativa sobre bous al carrer, l'animal patix i com s'ha vist en este cas a vegades fins a l'extenuació. Este lamentable succés corrobora la crueltat dels bous al carrer. Este pobre animal va morir simplement perquè uns quants es divertisquen''.


Tant ecologistes com els responsables municipals de festejos taurins lamenten que no hi haja un servei d'emergència de recollida d'animals durant els caps de setmana. Miguel Crespo, portaveu del GEP La Costera denuncia que ''és incomprensible que havent-hi tants municipis que fan bous al carrer no hi haja un servei de recollida de cadàvers d'animals els caps de setmana. Perquè, lamentablement, el que no es pot tolerar és que el cos mort d'un animal de 500 quilos es passe un cap de setmana al sol. Això demostra que els bous al carrer, a més de ser una tradició cruel, tenen greus errors d'organització''.

Juan Enrique Claramunt, per la seua banda, insistix en el fet que no hi ha cap problema d'organització i que forma part de l'estadística que cada quatre o cinc anys puga morir un bou entre tots els festejos taurins de la població. El problema està que no hi haja un servei de recollida d'animals d'emergència per a caps de setmana i només acudisca si se sap amb antelació, ''com va succeir amb la correguda de bous de Juan Àvila en la plaça de bous que muntem en el

06 Juliol 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres