Veïns de Puçol i mitjans de comunicació convocats per a dos actes sobre l'AVE

Veïns de Puçol i mitjans de comunicació convocats per a dos actes sobre l'AVE

El dimarts, 12 de desembre, a les 7 de la vesprada, els veïns de Puçol assistiran a una xarrada informativa en què l'equip de govern explicarà el projecte d'AVE proposat pel Ministeri de Foment. A penes 24 hores després, el dimecres, seran els alcaldes de la comarca l'Horta Nord els que es reuniran per a prendre mesures conjuntes contra el traçat entre València i Castelló.

Durant el mes de desembre, els ajuntaments afectats pel traçat de l'AVE entre València i Castelló proposat pel Ministeri de Foment han de fer sentir la seua veu si volen aconseguir millores a eixe traçat que tant ha disgustat a la totalitat de municipis afectats.

Fins ara, ja s'han realitzat diverses reunions organitzatives.

Primer va ser el 6 de novembre a Roca-Cúper, només els alcaldes dels municipis afectats; d'allí van eixir quatre representants que s'estan encarregant d'assistir als distints actes convocats.

El 8 de novembre, estos quatre representants (els alcaldes de Puçol, Meliana, Alboraia i Foios) es van reunir amb el delegat del Govern a València, Antoni Bernabé, el qual va expressar la dificultat de canviar el traçat proposat, encara que va acceptar actuar d'intermediari amb Foment.

El 23 de novembre, la reunió dels quatre representants va ser amb el conseller García Antón i amb Vicente Mestre de llatí, director general de Transports. Ambdós van accedir a treballar conjuntament amb els ajuntaments afectats per a millorar en la mesura que siga possible el traçat.


Durant novembre i desembre, distints plens municipals s'han pronunciat sobre el traçat de l'AVE, sempre en contra, pel que han començat les gestions per a iniciar el corresponent contenciós-administratiu contra el ministeri. En el cas de Puçol, este ple extraordinari es va celebrar el 24 de novembre i va votar per unanimitat contra el projecte de l'AVE.

Els dos següents passos seran els dies 12 i 13 de novembre.

El dimarts 12, a les 7 de la vesprada, en la Casa de Cultura de Puçol, els quatre portaveus de l'equip de govern municipal es reuniran amb representants dels distints clubs i associacions de Puçol, encara que la xarrada també està oberta a tots els veïns que desitgen assistir-hi. L'objectiu és mostrar-los una cronologia dels fets vinculats a l'AVE, així com plans i simulacions gràfiques de com quedaria el traçat a Puçol. Com es recordarà, el ministeri pretén que transcórrega amb un talús de deu metres d'altura en una zona inundable molt pròxima al quarter de la Guàrdia Civil i la futura Casa de la Música.

El dimecres 13, a les 6 de la vesprada, en l'Ajuntament de Puçol, els alcaldes de tots els municipis de l'Horta Nord realitzaran una roda de premsa en la qual explicaran als mitjans de comunicació la seua postura conjunta per a evitar que Foment porte avant el projecte tal com està actualment dissenyat. Esta roda de premsa es durà a terme a Puçol després d'un dinar i una reunió de treball dels distints representants municipals.

11 Desembre 2006
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres