Les desencaixonades del 13 de setembre es traslladaren als carrers Sant Pere i Dels Horts

Les desencaixonades del 13 de setembre es traslladaren als carrers Sant Pere i Dels Horts

Per a este dia, la comissió va prendre una decisió un tant polèmica, però al mateix temps, en la meua opinió crec que encertada, que va ser canviar el tradicional lloc de desencaixonament dels bous per altres dos llocs inèdits en desencaixonades com són el carrer de Sant Pere i el carrer dels Horts.

Dos carrers estrets de la part alta del recorregut, on després de l'abocament de l'arena, el bou gaudia de majors avantatges i no sofria l'acaçament constant dels rodadors.

En primer lloc va ser desencaixonat el bou Músic, núm. 81 de la ramaderia de Nuñez del Cubillo. Bou amb molta cara, el qual va eixir ràpidament de l'arena i va desatendre els ''cites'' que li van fer. Alhora, va resultar entretingut perquè va recórrer diversos carrers del recinte. Finalment va ser desencaixonat el bou Cantador, núm.16 de Marín Bohórquez. Bou de magnífica presentació, el qual tot just eixir del caixó i a causa de l'estretor del carrer, va posar en seriosos compromissos dos valents retalladors que van arriscar més del compte en els seus ''cites''. Estos van ser un conegut aficionat de les Valls i el local Héctor Santaursula ''El cabra''. Després de la desencaixonada, van ser soltades vaquetes de Vicente Benavent, va finalitzar la vesprada amb l'embolada d'una vaca, va ser Jaime Sanchís ''Barry'', l'encarregat d'alliberar-la del piló.

A la nit, i seguint amb la novetat del dia 7 de Setembre, va ser embolat un bou, que no havia sigut soltat a la vesprada. Este bou, anomenat Peluquero, marcat amb el núm.4, pertanyent a la ramaderia d'Antonio Gavira. Després d'este bou, van ser embolats els bous de la vesprada, més un de Vicente Benavent. Els encarregats de tallar les cordes van ser Pascual Villalba, Antonio Fort, Barry i Vicente Pérez.

Totes les embolades van ser dutes a terme per les quadrilles dels emboladores Ximo & Xato i Rallat & Juanjo.

Una crònica d'Alfonso Ávila.


11 Octubre 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres