Premis Vila de Puçol: ampliant cada any nostre patrimoni cultural

Premis Vila de Puçol: ampliant cada any nostre patrimoni cultural

En les últimes edicions el certamen ''Vila de Puçol'' havia traslladat la seua entrega de premis a un elegant restaurant de la població, on el sopar era el primer plat i els premis les postres de la vetlada.

Enguany el ''Vila de Puçol'' ha tornat als seus orígens, vestint de gala i omplint de cares conegudes la cafeteria de la Casa de Cultura, on, en un ambient amb sabor a rància tertúlia de café, els premis van ser el plat fort de la vetlada i, després de l'aigua de València que van ser invitats tots els assistents, es va servir unes postres molt dolces: el monòleg The best of Jordiet de Xavi Castillo, on alguns dels seus personatges favorits ens van permetre visitar imaginàriament Terra Mítica, encara que només siga per a comprovar que terra hi ha molta, però mites molt pocs.

La vetlada literària va ser presentada per la directora de programació de l'EMTV Puçol, Mentxu Balaguer, la qual va començar amb la presentació dels llibres guanyadors de l'any passat: Solcs en l'aigua d'Octavi Monsonís, en la modalitat de narrativa, i Ludus Cupidinis de Ángel Montesinos, en la modalitat de poesia. Estos dos han sigut editats per l'Ajuntament en col·laboració amb edicions Brosquil i els seus autors, al mateix temps que agraïen la importància d'este premi demostraven sobre l'escenari el que molts amics seus ja sabien: que la seua habilitat amb la ploma és molt superior al seu tremp davant el micròfon.

Continuant amb la labor de publicació d'obres d'autors de la població, enguany es presentava el cinqué volum de poesies del poeta local José María Ribelles, també coeditat amb Brosquil, i titulat escaridament Obra completa V.

Complint el compromís adquirit amb la família de Vicent Sebastiá, el passat mes d'abril s'editava el primer CD amb poesies d'este popular poeta local del segle XX, i en la vetlada del 3 d'octubre es presentava el primer llibre, titulat Pel camí del desengany i l'edició del qual ha anat a càrrec de Josep Vicent Frechina, qui va pujar a l'escenari per a presentar una obra que no sols és exemplar ''sinó que encara és recordada per molts veïns dels voltants, com la meua pròpia mare, que escoltava les poesies fa cinquanta anys a través de Ràdio Puçol''.

Com mostra de l'actualitat de la seua poesia, sempre atenta al que passava al seu voltant, Enric Esteve va fer una magistral lectura de dos dels seus poemes més emblemàtics (''Una pesseta, un llibret!'' i ''Es quedarem sinse arròs''), demostrant no sols l'habilitat de Vicent d'Anna construint versos, sinó també la seua incisiva mirada sobre la vida i costums que veia dia a dia.

Entrant en els premis d'enguany, el guanyador de la 19a edició del certamen literari va ser Nel·lo Navarrés, de la Vall d'Uixó, amb l'obra Tele-visions. El 7é certamen de poesia va ser a parar a les mans de José Torres Espejo, de València, per la seua obra Vida endins. Finalment, en la 18a edició del certamen de pintura va haver-hi dos mencions d'honor, per a Purificación Bellido i Rafael Martínez Cosí, obtenint el primer premi l'obra Restes de sol de Pascual Gómez, de València.

''Han sigut 77 obres en el concurs de pintura, 21 en el certamen literari i 33 en l'apartat de poesia'' -va recordar en el seu discurs el regidor de cultura, José Vicente Martí-, ''açò demostra l'alt nivell de participació i l'interés que desperta el Vila de Puçol a la Comunitat Valenciana, sobretot per dos motius: és exclusivament en valencià i permet que les obres premiades siguen exposades, en el cas de la pintura, o editades, en el cas de la literatura i la poesia. En definitiva, l'objectiu de tot artista, que la seua obra es publique. I a Puçol això es fa des del principi. Senzillament, continuem avançant''.

L'entrega de premis va ser clausurada per l'alcalde, Josep Mª Iborra, el qual va començar rec

15 Octubre 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres