Grup Ecologista La Costera: gent jove amb ganes de marxa... verda

Grup Ecologista La Costera: gent jove amb ganes de marxa... verda

Mentre s'ultimaven les falles per a celebrar l'arribada de la primavera cremant cartó, fusta i els records del cru hivern, un grup de 27 jóvens entre 17 i 26 anys, en la seua major part alumnes de l'Institut de Secundària de Puçol, posava en marxa un grup ecologista en què el seu principal objectiu és precisament eixe: arribar a la fibra sensible mediambiental dels nostres veïns a través de marxes, manifestacions, jornades i tot tipus d'activitats encaminades a conscienciar-nos sobre la importància de conéixer i defendre el nostre entorn. I tot just començar ja es van ficar en els primers fregats: neteja de la Marjal, adequació de La Costera i acampada antitèrmica en col·laboració amb la plataforma en contra de la tèrmica en el Port de Sagunt.

El Grup Ecologista de Puçol La Costera, que té un nom tan llarg com la seua llista d'objectius, està presidit per Lucas Martín i en estos huit mesos d'existència ja ha posat en marxa gran part del seu pla de xoc: ''el més important és la conscienciació de la gent'' -ens aclarix Mónica Donnellan, una de les components-, ''però això s'aconseguix a base de treball quotidià, per això ja hem realitzat diverses travessies de senderisme, tenim programades activitats de neteja del nostre entorn i rehabilitarem les instal·lacions de La Costera''.

El que s'ha dit, gent jove amb molta marxa. Ja han estat recorrent a peu algunes de les sendes més conegudes a Xàtiva, Cortes de Pallars, Gátova i Mont Cabrer, a més d'eixides pel senda de PR (Xicotet Recorregut) de La Costera, que dóna la volta a la muntanya i que necessita urgentment una neteja i posada al punt.

També una posada al punt és el que necessiten les infraestructures existents en la finca municipal La Costera, d'ací que l'objectiu immediat, una vegada instal·lats en un local de la finca, siga precisament la rehabilitació de la zona: ''de moment ja realitzem allí les nostres reunions, però pretenem coordinar altres activitats, com tallers per a xiquets, xarrades, exposicions... de tot això es podrà vore una bona mostra en les jornades ecologistes que realitzarem l'últim cap de setmana d'octubre, que serviran també per a presentar públicament el nostre grup''.

Serà la posada de llarg del grup, encara que no realment la seua presentació en públic. Durant les passades festes populars i patronals, entre les grans carpes dels distints clubs i associacions hi havia una xicoteta taula i una gran pancarta. Als curiosos que s'acostaven no els obsequiaven amb vi i pernil, com succeïa en altres estands molt més concorreguts, sinó amb un escarit fullet imprés en paper reciclatge en què s'explicava l'ideari d'este jove grup.

I ja en el mes d'octubre, durant el ''Dia sense cotxes'', una àmplia representació del Grup Ecologista La Costera va demostrar que les seues idees no són només paraules, sinó també fets, muntant un taller de reciclatge de paper i cartó i un concurs de dibuixos que va ser, amb molt, l'activitat més visitada durant el matí del diumenge. Marcs fotogràfics, separallibres i altres xicotets objectes van servir perquè els més jóvens desenvoluparen la seua vena creativa al mateix temps que anaven assumint que no tot és comprar i tirar, també es pot reciclar gran part del que consumim.

Fent seues les paraules del fullet, Mónica Donnellan augura que ''cada racó del nostre entorn que deixem net serà per a nosaltres un gran èxit i cada animal que salvem de la mort se celebrarà com una gran victòria''. Belles paraules per a un ideari que pareix més propi d'un quasi oblidat mes de maig de fa 35 anys, però si hi ha un col·lectiu capaç de demostrar-nos que es pot ''donar un pas avant per un món més verd'' és sens dubte este jove grup, que els pròxims dies 25 i 26 d'octubre obrin les portes de La Costera a tots els veïns que vullguen disfrutar d'unes jornades ecologistes acompanyades de visites a La Marjal dels Moros, tallers per a xicotets i grans i, com no, una bona festa alernat

25 Octubre 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres