Una representació d'Allumiere visita Puçol per a preparar l'agermanament

Una representació d'Allumiere visita Puçol per a preparar l'agermanament

Fa dotze anys, un autobús carregat de veïns, polítics i músics de Puçol visitava el poble italià d'Allumiere en una aventura que llavors no tenia un altre objectiu que conéixer una població. L'experiència va ser tan positiva que les autoritats locals es van plantejar buscar poblacions semblants per a agermanar-se amb elles. Després de les gestions pertinents, finalment, a mitjan dels anys noranta, Puçol es va agermanar amb Noisiel (França) i més tard amb Miajadas (Extremadura).

Curiosament, amb el poble amb què va començar tot, Allumiere, no es van realitzar gestions de cara a un agermanament. Però eixe oblit històric ha començat a esmenar-se: del 31 d'octubre al 7 de novembre, una vintena de veïns d'Allumiere està a Puçol per a reprendre l'esperit d'aquella aventura pionera i firmar per fi l'agermanament entre ambdós ciutats.

Un dels participants en aquell viatge, el llavors regidor de cultura i hui alcalde de Puçol, Josep Mª Iborra, recordava durant la recepció oficial celebrada el divendres 31 en el saló de Plens de l'Ajuntament que els contactes han continuat a nivell particular, ''inclús hi ha hagut visites entre veïns enguany mateix'', pel que instava els italians a què disfrutaren de la seua visita a Puçol i, sobretot, que esta servira per a firmar l'agermanament ''perquè a Puçol no tenim cap dubte, coneixem ja Allumiere i estem desitjant iniciar intercanvis amb els vostres veïns''.

Va ser Diego Craba, qui està al front dels agermanaments en Allumiere, l'encarregat de donar les gràcies per la recepció dispensada i de confirmar que, efectivament, ''l'objectiu del viatge és deixar clar l'agermanament i poder iniciar els viatges entre ambdós ciutats l'any que ve''.

La representant de la dona, Francesca Onori, va subratllar l'important paper que han de representar els jóvens en l'Europa dels pobles, una cultura única que ha d'estar formada per la cultura de tots els pobles que la formen, d'ací que en este viatge hagen vingut sobretot jóvens representants de les associacions d'Allumiere, ''perquè la gent jovençà és la que ha de fomentar l'esperit unitari d'Europa, són els representants de la nova Europa basada en la justícia''.

En el seu discurs, Francesca Onori també va tindre paraules d'elogi per a la página web municipal (www.puçol.nu) ja que a través d'ella ha pogut conéixer com és Puçol, s'ha sorprés sobretot ''el gran nombre d'associacions que hi ha en la població''.

Per la seua banda, Carlo Ermini, director del Departament de Cultura de la regió de Lazio, organisme equivalent a la Comunitat Valenciana, va subratllar que este tipus d'intercanvis sempre comptarà amb el suport del seu departament ja que suposen l'obertura definitiva a una Europa única.

La jornada inaugural es va tancar amb el preceptiu intercanvi de regals entre els representants d'ambdós poblacions i, fent gala de l'esperit mediterrani que presidix estos dos pobles, estos van ser molt nombrosos: plaques, CDs de música, una col·lecció de minerals, banderins, escuts, la bandera, clauer, cintes de vídeo, llibres, dolços i un enorme quadro amb les fotografies més representatives de la població.

Al llarg de la primera setmana de novembre, la vintena de jóvens i polítics italians han compartit experiències amb les famílies amb qui estan allotjats, a més de visitar el nucli històric de València, la Ciutat de les Arts i les Ciències, les instal·lacions esportives i culturals de Puçol, el Castell Romà de Sagunt i el Centre d'Educació Mediambiental situat en la Marjal dels Moros.

Tot este bagatge permetrà que el dia 7, després de la seua tornada amb avió a Allumiere, puguen contar als seus veïns els avantatges que podran disfrutar en les seues visites a partir de l'any que ve, quan l'agermanament ja siga una realitat.

06 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres