La violència domèstica i els menors: un càncer que no cessa

La violència domèstica i els menors: un càncer que no cessa


'La violència domèstica no es dirigix únicament contra les dones, també contra els menors, la tercera edat o inclús de fills contra els seus pares''. Amb estes contundents paraules començava la regidor de la dona, Dolores Sánchez, la introducció a la xarrada ''Violència domèstica i menors'', impartida dimarts passat, 27 d'octubre, en l'Espai Social La Barraca.

La conferència forma part de les activitats organitzades en col·laboració amb la Diputació Provincial, dins del programa de la dona, i va comptar amb una ponent de luxe, l'advocada Arancha Enrique Domínguez.

Les seues paraules es van centrar a destacar els avantatges de la nova llei en matèria de maltractaments, sobretot per novetats com l'Orde de Protecció de la Víctima, que pot ser dictada en menys de 72 hores per un jutge ''i que permet aplicar un estatut integral de protecció, ja que impedix que l'agressor s'acoste a la víctima, proposant a més mesures d'orde civil, com que no hi haja règim de visites als fills després de la separació d'un agressor''.

En el seu optimista discurs, Arancha va subratllar altres mesures històriques que ja estan en marxa, com l'experiència pilot posada en marxa a Gijón: un mòbil amb GPS perquè la dona que ha denunciat puga estar en contacte directe amb la policia i, davant de qualsevol amenaça, basta prémer un botó per a ser localitzada immediatament. Una experiència que també ha importat la Comunitat Valenciana i que ''s'està posant en marxa per mitjà de la cessió d'un mòbil durant sis mesos a les dones en situació de risc''.

A pesar de la seua defensa a ultrança de la nova situació, les paraules de la il·lustre advocada van xocar amb dos problemes entre la vintena d'assistents a la seua conferència: d'una banda, el seu discurs no sempre va abaixar al nivell de l'auditori, trobant-se este perdut en ocasions per un vocabulari més propi d'una sala de juís que d'una sala de conferències, el que feia perdre interés pel que es deia.

D'altra banda, la crua realitat és que estes mesures comencen a aplicar-se ara, però la informació a penes ha arribat a les dones de la nostra comunitat, pel que la seua aplicació efectiva encara tardarà temps a produir-se, mentrestant, com recordava la regidora Dolores Sánchez, la realitat és que ''enguany ja han mort quatre xiquets per violència domèstica''.

Una situació molt greu que exigix mesures dràstiques... però que tots tinguen coneixement i accés a elles.

09 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres