Quantes classes de truita coneix vosté? Un, dos, tres, respongueu en un no-res

Quantes classes de truita coneix vosté? Un, dos, tres, respongueu en un no-res

Dissabte, 15 de novembre. Nit. Plovia. Espanya se la jugava amb de Noruega a Mestalla. Hi havia una presentació fallera. I a pesar de tot, l'associació extremenya L'Horta Nord va continuar avant amb el seu tercer concurs de la truita. Va ser, a més, una jornada inoblidable: va haver-hi truites, picoteig abundant, molt de públic, nous amics i polèmica amb la decisió del jurat.

''Va ser Pere, el secretari de l'associació, qui va tindre la idea de realitzar un concurs que ens donara a conéixer... i ja se sap que és més fàcil fer amics amb l'estómac ple''. Les paraules de Juana Piedrafita, una de les vocals de l'associació i, curiosament, l'esposa de Pedro, servixen per a definir quins eren els objectius d'esta activitat, que no està ni de bon tros sola dins del calendari habitual de l'associació.

''El dies 13 i 14 de desembre realitzarem la matança tradicional del porc, una tradició que ja vam recuperar l'any passat, encara que les mesures sanitàries ens impedixen realitzar físicament el sacrifici, només l'especejament i el repartiment de la carn'', continua Juana. ''A més, al febrer muntem un carnestoltes, només per a socis en La Costera i tenim més projectes nous''.

Són setanta socis en l'actualitat. Inquiets. Amb ganes d'integrar-se, però amb un gran interés per mantindre viva la seua cultura d'origen. I els seus projectes funcionen. Així va quedar demostrat el dissabte, amb les dènou enginyoses truites que van participar en este tercer concurs.

Què es repetirien? Això és que no vos vau pegar una volta per l'Espai Social La Barraca. Allí, entre altres, hi havia per a elegir d'alls tendres, de jolivert, de carxofes, de pimentó i carabasseta, de creïlla ecològica, gitano de truita, pastís de truita, de sardina, al pimentó, d'abadejo, bicolor o ecològica com en els vells temps.

Davant de la possibilitat de poder degustar-les totes, el públic assistent no va tindre inconvenient a passar del futbol, les falles i la pluja. I com sol succeir en estos casos, cada un tenia les seues pròpies preferències, era per tant lògic que no tots estigueren d'acord amb els premis del jurat. Perquè, ja se sap, sobre gustos... no hi ha res escrit.

21 Novembre 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres