Una comissió mixta haurà de decidir les subvencions a les associacions, però com formar eixa comissió?

Una comissió mixta haurà de decidir les subvencions a les associacions, però com formar eixa comissió?

Des que el Partit Popular ha canviat la seua tàctica, els plens de l'Ajuntament de Puçol han acabat per convertir-se en reunions plaents on tots estan d'acord amb tot i les ''palmes'' en l'esquena se succeïxen un punt sí i un altre també. La unanimitat ha acabat per ser el vot més habitual i açò pot significar dos coses: o s'estan fent molt bé les coses i tots se senten feliços per això, o hi ha menys interés per polemitzar i buscar alternatives a les propostes.

En qualsevol cas, el que és innegable és que durant la passada legislatura el Partit Popular votava sistemàticament “no” a tot el que proposava l'equip de govern. Des del passat mes de maig les coses han canviat molt: ara es vota “sí” a tot... o quasi.

Una situació positiva sens dubte, encara que també és positiu el debat sa, la discrepància, la disparitat d'opinions, la lluita per defendre postures contràries... sempre dins del marc de l'exquisida educació que vénen mostrant tots els regidors en esta legislatura.

Per això és d'agrair la situació viscuda en el ple ordinari de novembre, celebrat el dilluns 24. Havia començat amb una anècdota que invitava a la polèmica: els regidors de tots els grups de l'oposició s'havien retardat per simple desorientació i, passats els cinc minuts de cortesia, el quòrum que atorga la presència dels socialistes va donar peu a començar la sessió. Van haver de demanar permís per a poder asseure's en la seua butaca del ple.

Va ser un miratge. Fil per randa se succeïen les disculpes pel retard i el suport unànime a les propostes. Així, van ser aprovades per unanimitat les peticions d'Esquerra Unida (exigint al govern central realitzar una investigació seriosa sobre l'assassinat a Iraq de José Couso, càmera de Telecinco), de la regidora d'Hisenda (amb una modificació de crèdits per a pagar els 136.000 euros que es va acordar apujar amb caràcter retroactiu als treballadors), la modificació del complement de destí a l'intendent cap de la policia local (per ostentar una direcció), o la moció socialista sobre la violència de gènere (aprofitant que l'endemà, 25 de novembre, se celebrava el dia contra la violència en l'àmbit domèstic).

I en això va arribar el punt desé: una proposta d'Esquerra Unida per a crear comissions mixtes que fixen els criteris amb què es concedisquen les subvencions municipals als clubs i associacions locals. S'intuïa que seria el punt estrela des del primer moment: dos presidents de clubs assistien en directe al ple, pel que el saló d'actes no presentava el desolador aspecte habitual.

I no va defraudar. Va haver-hi polèmica. Debat. Algun gest d'insult (dins d'un orde). Disculpes posteriors. Aclariments. I, al final, una falta total d'acord: tots els grups de l'oposició van votar a favor de la proposta, mentre que els regidors del PSOE es van quedar sols amb el vot en contra.

Açò significa que per primera vegada en l'actual legislatura, l'equip de govern (amb majoria simple, no ho oblidem) perd una votació. A més, es vorà obligat a crear esta comissió, una cosa que l'alcalde, Josep Mª Iborra, considera “poc operatiu, ja que si vols que una comissió no funcione l'única cosa que cal fer és invitar a participar en ella als 52 presidents d'associacions... i, al contrari, tampoc podem reunir-nos amb una selecció d'ells ja que ningú ha elegit eixos representants de les associacions esportives, culturals, juvenils o de la tercera edat”.

El curiós del cas és que el problema és de forma, perquè en el fons tots estan d'acord. Ningú dubte de la imparcialitat de la Comissió de Benestar Social, l'encarregada d'assignar les subvencions, que, a més, està presidida precisament pel regidor d'Esquerra Unida i en ella estan representats tots els partits polítics.

“El problema és que en eixa comissió no estan representats els clubs i associacions a què van destinades le

01 Desembre 2003
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres