Juan Ávila ja té el capot beneït amb la imatge de la patrona de Puçol

Juan Ávila ja té el capot beneït amb la imatge de la patrona de Puçol

Divendres passat 20 de febrer, la penya taurina Juan Ávila de Puçol va entregar el joneguer local Juan Ávila un capot de passeig amb la imatge de la Patrona de Puçol, la Verge al Peu de la Cruz, i un vestit de llums amb què farà l'entrada en comitiva dissabte que ve 13 de març, a les 11:30 del matí, en la plaça de bous de València en el seu debut amb picadors.

L'acte va començar a les 8 de la vesprada, en l'església dels Santos Juanes de Puçol, quan el sacerdot José Cabo va procedir a beneir el vestit i el capot en presència del joneguer i dels padrins de l'acte, que van ser sa mare, Ana María Sebastiá, i Jose Soriano, directiu de la penya. L'acte va començar amb un cant d'albades a càrrec d'uns intèrprets locals i després es va entrar a la capella de la Mare de Déu on es va entonar la Salve. Al finalitzar l'acte es va disparar un castell de focs artificials.

Sobre les 9'30 de la nit, en els salons Els Menjars de Puçol, es va celebrar un sopar en el transcurs de la qual se li va entregar al joneguer, el capot de passeig i el vestit de llums. El sopar va comptar amb la presència de més de dos-centes persones, entre les que es trobaven el torejador de jònecs i la seua família, la seua quadrilla i el seu apoderat Luciano Núñez, representants de la premsa taurina, membres de la seua penya, representants de l'Ajuntament de Puçol encapçalaments pel seu alcalde, Josep Mª Iborra, i veïns i aficionats de Puçol.

Al finalitzar el sopar es va projectar un vídeo realitzat per l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol, vídeo que reflectia la trajectòria del joneguer, i van fer ús de la paraula el president de la penya taurina Juan Ávila,  Vicente Medina, el mateix joneguer Juan Ávila, el seu apoderat Luciano Nuñez i l'alcalde de Puçol, Josep Mª Iborra que al final de l'acte va fer entrega, en nom de tot el poble de Puçol, del capot de passeig i del vestit de llums al torejador de jònecs local.

Una crònica de Juan Sebastiá

 

06 Març 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres