Balanç de les primeres Jornades Taurines Vila de Puçol

Balanç de les primeres Jornades Taurines Vila de Puçol

Divendres passat  6 de febrer va tindre lloc en el pub Colom 13, l'acte d'inauguració de les primeres jornades taurines Vila de Puçol, organizadas por la Penya l'Afició i patrocinades per l'Ajuntament de Puçol. Per a este dia, es va obrir al públic una interesantíssima exposició de fotografia taurina. L'acte va comptar amb la presència del president de la penya, Fernando Ferrer, que va comentar els diferents actes que tindrien lloc en la setmana. Posteriorment, va prendre l'ús de la paraula, el regidor de festes, Manuel Martínez Piñol, el qual, va felicitar a la penya per l'organització d'estes jornades, i va destacar, com no, la gran labor de la Penya l'Afició, en la seua funció de “col·laboradors” durant tots els dies de bou de la població.

El dia 10 es va celebrar un col·loqui taurí sobre el decret 1.047 i les assegurances taurines. Per l’acte, presentat per Jorge Casals, es va comptar amb la presència dels ramaders Jaime Bosch “Saliner”, José Antonio Fas i Vicente Soriano (veterinari de la localitat), els quals van exposar la seua opinió respecte a este decret tan de moda en este últim hivern. La segona part del col·loqui va tindre com invitats Ximo Gascó i Héctor Benet, estos dos d'assegurances Trisegur, els quals, junt amb el regidor de festes, ens van posar al dia en les novetats i preus dels assegurances taurins.

L'endemà, i concloent els actes del pub, es va celebrar un interessant col·loqui taurí presentat per Salvador Almenara “Marsaga” i la presència de Pepe López (president de l'Agrupació de Penyes Setmana taurina), Alfonso Ávila (president de la penya taurina El Barri), Carlos García (7 de Setembre), Fernando Ferrer (presidente L'afició) i Manuel Martínez Piñol (regidor), els quals van departir sobre l'actualitat taurina a Puçol, destacant entre els temes, la polèmica suscitada a voler desencaixonar bous en carrers estrets. Així mateix, cada invitat va exposar les novetats sobre les festes a organitzar en esta temporada. Finalment, Fernando Ferrer va demanar als representants de les penyes, la unió de totes elles a l'hora d'organitzar actes, ja que resultaria més beneficiós per a tots.

El dia 12 va tindre lloc un concert de pasdobles taurins a càrrec del Centre Musical Instructiu Santa Cecília, que va servir per a homenatjar al periodisme taurí. Els primers homenatjats van ser quatre dels presentadors del programa taurí de la televisió local, Vicente Medina, José Comes, Jorge Casals i Salvador Almenara, el qual va tindre el detall de continuar amb la presentació de l'acte. També van ser homenatjats els dos directors de les revistes “Bous al carrer” i “La nostra festa”, Alberto de Jesús i Susana Orenga, respectivament, així com la televisió local, el periodista local Salva Ferrer i la banda de música en la seua faceta de promocionar estes festes. L'acte va concloure amb la interpretació del ja més que conegut pasdoble “7 de Setembre”, corejat per tot el públic assistent.

El dia 13, va arribar la ja esperada gala dels premis taurins, corresponents a la temporada 2003. Van presentar l'acte, Jorge Casals i Mentxu Balaguer. En l'inici d'esta, Fernando Ferrer “Rallat” i el seu fill Juanfer ens van delectar amb el càntic tan popular de “les albaes”. Després del sopar, va començar la gala en què van ser homenatjats Jesús Esteve, per la seua labor en l'elaboració dels vídeos de bous al carrer, Eduardo Molés, torejador de jònecs, embolador i gran aficionat, i el ramader Vicente Picó, molt volgut en este poble a les vesprades en què vam disfrutar de les seues caps.

Seguidament es va procedir a l'entrega de premis:

- Millor bou cerril: Cantador, de Marín Bohórquez (13-09. Com.7Set.)

05 Març 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres