Lliurament dels premis de la VI Edició del concurs literari Sambori comarcal

Lliurament dels premis de la VI Edició del concurs literari Sambori comarcal

Dissabte 3 d’abril va tindre lloc la VI Edició de premis Sambori de l’Horta Nord. Eren les sis de la vesprada. Una assolellada vesprada a Meliana quan la gent començava a concentrar-se a les portes del Conservatori, entre ells molts pares, mares, mestres, alumnes i representants del món polític que volien participar de tan interessant esdeveniment. Molts de nosaltres tornaríem a trobar-nos l’endemà en la Trobada d’Escoles en Valencià a la mateixa població. 

Enric Esteve, el presentador, i el grup d’animació aconseguiren donar-li a l’acte un toc d’espontaneïtat i optimisme visible en les carcallades de majors i menuts. 

Els nominats van pujar d’un en un a l’escenari, entre l’expectació i aplaudiment de tots els assistents que ens sentíem partícips de l’honor que representa que la nostra comarca haja aconseguit tan bona participació, més de 4.800 alumnes, el premi de tots els que  participem en el procés real de  normalització i recuperació lingüística. Pujaven satisfets tres nominats per cicle tant de primària com de secundària, així com batxillerat i cicles formatius per tal d’arreplegar els seus premis, que consistien en lots de llibres i material escolar.  

A Puçol destaquen les seues guanyadores: Esther González (2n cicle d’Educació Primària), Anna Bayarri i Irene Rodrigo (1r Cicle d’Educació Secundària), M. Cruz Almela, de Batxillerat, van estar nominades amb els seus contes. A més a més, Silvey Riera Piñol, un xiquet d’Educació Infantil del CP Bisbe Hervàs va ser el guanyador del cartell anunciador que s’ha utilitzat per a la campanya Sambori 2004.  

L’acte va finalitzar amb unes paraules del coordinador general dels premis Sambori Josep F. Chaqués, en les quals destacava l’augment de participació des dels inicis de Sambori (de 7.000 a més de 50.000 actualment), va valorar la capacitat dels valencians, sobretot de les valencianes, per a escriure contes i va convidar els espectadors per a la Trobada d’Escoles en Valencià. Mentre tots eixíem de la sala, un fort soroll de timbals ens va envair a les portes del local per a passejar-nos pels carrers de Meliana.

 

18 abril 2004
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres